Lammaspaimenena Kaapin Jounin tilalla

Asuminen tilalla

Kaapin Jounin tilaan kuuluu päärakennus, sauna, ulkokäymälä ja muutama piharakennus. Päärakennuksessa on kaksi kamaria ja iso pirtti, jota hallitsevat isot pöydät raheineen. Nukkumapaikkoja on yhteensä neljälle henkilölle. Rakennuksessa on sähkövalaistus- ja lämmitys. Tuvassa on keittonurkkaus, jossa on sähköliesi (ei uunia), kahvinkeitin, jääkaappi, ruuanlaittovälineet ja astiasto sekä puuhella. Tuvassa on myös takka. Juoma-/talousvesi otetaan pihalla saunan luona olevasta vesipisteestä, johon vesi tulee tilan takana olevasta tunturipurosta.

Peittoja ja tyynyjä on neljälle henkilölle, mutta liinavaatteet tulee tuoda mukana. 

Pihapiirin puusauna on nopea lämmittää ja tupakansiossa on ohjeita.

Keittiössä

Talousvesiastia (hanallinen), paistinpannu, 3 kattilaa, vesipannu, kulhoja, vateja sekä ruokailu- ja kahviastiasto ( 4 hengelle) ja ruokailuvälineet. Lisäksi erilaisia veitsiä, juustohöylä, kuorimaveitsi, vispilä, keittokauhoja, puisia lastoja ja vesikauha sekä leikkuulauta. 

Siivousvälineitä

Talossa on harja ja kihveli sekä imuri. Lattioiden pesemistä varten moppi ja ikkunanpesuvälineet, sekä erilaisia pesuaineita.

Kammareissa

Pienessä kammarissa on levitettävä sänky kahdelle. Isommassa kammarissa on levitettävä seslonki. Kamarit lämpiävät sähköllä (patterit) ja isommassa on lisäksi porinmatti -kamiina. 

Sauna

Sauna on tilava ja lämminvesisäiliö on kiukaassa kiinni. Pesuvateja on kuusi ja sankkoja on neljä, vesisaaveja (65 litraa) kolme kappaletta. Saunan vieressä on vesipiste.

Vanha paitnoitunut hirsirakennus avoimella pihakentällä.