Ajankohtaista Kajaanin rauniolinnalla

19.5.2022
Kajaanin rauniolinnan sisäosat on suljettu kävijöiltä kesäkuun alkuun saakka.

Kajaanin rauniolinna avataan yleisölle kesäkuun

(Päivitetty 19.5.2022) 
Linna avataan jälleen kesäkuun alkupäivinä. Odotusaikaa tarvitaan vielä lumen ja jään sulamiseksi linnan sisältä ja portaista, niin että kulkeminen on turvallista.

Kajaanin rauniolinnassa tehtiin viime kesänä korjaustöitä. Linnan muurien vesieristyskerroksia parannettiin ja korjattujen rakenteiden päälle aseteltiin uusia kosteutta sitovia maa-aineskerroksia. Linnan ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin uusia kaivoja johtamaan vettä pois rakenteista. 

Lue lisää uutisesta Kajaanin rauniolinna avataan yleisölle kesäkuun alussa entistä ehompana.

Kajaanin rauniolinnalla parannettu opastusta ja turvallisuutta

(Päivitetty 24.11.2020) 
Kajaanin rauniolinnalla ja linnasaarella on parannettu kävijöiden turvallisuutta ja opastusta. Linnan muurit on valaistu ulkoapäin ja Rantapuiston muistomerkeille ja joen pohjoispuolen rantamaisemaan on asennettu valaistus. 

Kajaanin rauniolinna on saanut uudet opastetaulut. Linna on arvokas historiakohde, jonka halutaan säilyvän tuleville sukupolville. Jotta käynti linnalla on turvallinen, sinne on lisätty opastusta kulkureiteistä ja muistutuksia turvallisesta liikkumisesta. Turvallisuutta on parannettu myös asentamalla lisää kaiteita rauniolinnan katselutasanteille johtaviin portaisiin. 

Työt ovat osa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnoimaa, Karelia CBC -ohjelmasta rahoitettavaa ”Urban Parks & Benefits in Kajaani and Kostamus” -hanketta (metsa.fi). Mukana toteutuksessa ovat Kajaanin kaupunki, Kempeleen Sähkö Oy, Oulun Mainoskeskus sekä Paltamon Metalli Oy. 

Ulkoruokinnassa

Ulkoruokinnassa-podcast

Kalsarit jalkaan ja pipo päähän - nyt olet valmis linnan juhlille! Kajaanin keskustan jokipuistosta löydät yhden maailman pohjoisimmista kivilinnoista. Lue lisää Ulkoruokinnassa-podcast-jaksosta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)