Ajankohtaista Kajaanin rauniolinnalla

Linnanvirtaa vietetään jälleen 19.-21.8.2022

(Päivitetty 1.8.2022.)
Koko Kajaanin puistojuhla, Linnanvirta, tarjoaa monipuolisia elämyksiä jo seitsemännen kerran. Ohjelmassa on taidetta, lähiluontoa, historiaa ja ruokakulttuuria. 

Perjantaina ohjelmassa on Kajaanin Musiikkiklubin piknik-konsertti ja Raimo Luisman mentalismiesitys, lauantaita vietetään lasten tapahtumien, puistoliikunnan ja paikallishistorian merkeissä. Mukana on molempina päivinä myös Food Festival, joka tarjoaa paikallisia herkkuja. 

Lue lisää ohjelmasta:  

Tervetuloa! 

Kajaanin rauniolinna jälleen avoinna yleisölle 

(Päivitetty 31.5.2022) 
Kajaanin rauniolinnan sisäpuolelle pääsee jälleen vierailemaan. Linnassa tehtiin viime kesänä korjaustöitä ja sen vuoksi linnan sisäpuoliset osat suljettiin yleisöltä. Linnan muurien vesieristyskerroksia parannettiin ja korjattujen rakenteiden päälle aseteltiin uusia kosteutta sitovia maa-aineskerroksia. Linnan ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin uusia kaivoja johtamaan vettä pois rakenteista. Lumien sulamisen jälkeen korjaustöiden tilanne ja kunto tarkastettiin ja tehtiin viimeistelytöitä.

Nyt linna on valmis ottamaan yleisöä vastaan entistä ehommassa kunnossa. Lue lisää artikkelista Kajaanin rauniolinna avataan yleisölle kesäkuun alussa entistä ehompana.

Kajaanin rauniolinnalla parannettu opastusta ja turvallisuutta

(Päivitetty 24.11.2020) 
Kajaanin rauniolinnalla ja linnasaarella on parannettu kävijöiden turvallisuutta ja opastusta. Linnan muurit on valaistu ulkoapäin ja Rantapuiston muistomerkeille ja joen pohjoispuolen rantamaisemaan on asennettu valaistus. 

Kajaanin rauniolinna on saanut uudet opastetaulut. Linna on arvokas historiakohde, jonka halutaan säilyvän tuleville sukupolville. Jotta käynti linnalla on turvallinen, sinne on lisätty opastusta kulkureiteistä ja muistutuksia turvallisesta liikkumisesta. Turvallisuutta on parannettu myös asentamalla lisää kaiteita rauniolinnan katselutasanteille johtaviin portaisiin. 

Työt ovat osa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnoimaa, Karelia CBC -ohjelmasta rahoitettavaa ”Urban Parks & Benefits in Kajaani and Kostamus” -hanketta (metsa.fi). Mukana toteutuksessa ovat Kajaanin kaupunki, Kempeleen Sähkö Oy, Oulun Mainoskeskus sekä Paltamon Metalli Oy. 

Ulkoruokinnassa

Ulkoruokinnassa-podcast

Kalsarit jalkaan ja pipo päähän - nyt olet valmis linnan juhlille! Kajaanin keskustan jokipuistosta löydät yhden maailman pohjoisimmista kivilinnoista. Lue lisää Ulkoruokinnassa-podcast-jaksosta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)