Ajankohtaista Kajaanin rauniolinnalla

Kajaanin rauniolinna jälleen avoinna yleisölle 

(Päivitetty 18.1.2024) 
Kajaanin rauniolinnan sisäpuolelle pääsee  vierailemaan. Linnassa on viimeksi tehty korjaustöitä kesällä 2022, jolloin linnan sisäpuoliset osat suljettiin yleisöltä. Linnan muurien vesieristyskerroksia parannettiin ja korjattujen rakenteiden päälle aseteltiin uusia kosteutta sitovia maa-aineskerroksia. Linnan ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin uusia kaivoja johtamaan vettä pois rakenteista. Lumien sulamisen jälkeen korjaustöiden tilanne ja kunto tarkastettiin ja tehtiin viimeistelytöitä.

Nyt linna on valmis ottamaan yleisöä vastaan entistä ehommassa kunnossa. Muistathan, että muureilla kiipeily ja kävyly on kielletty. Turvallisuustekijöiden lisäksi liikkumiskiellolla pyritään ptämään muurien päällä olevat maa-aineskerrokset kunnossa.

Kajaanin rauniolinnalla parannettu opastusta ja turvallisuutta

(Päivitetty 24.11.2020) 
Kajaanin rauniolinnalla ja linnasaarella on parannettu kävijöiden turvallisuutta ja opastusta. Linnan muurit on valaistu ulkoapäin ja Rantapuiston muistomerkeille ja joen pohjoispuolen rantamaisemaan on asennettu valaistus. 

Kajaanin rauniolinna on saanut uudet opastetaulut. Linna on arvokas historiakohde, jonka halutaan säilyvän tuleville sukupolville. Jotta käynti linnalla on turvallinen, sinne on lisätty opastusta kulkureiteistä ja muistutuksia turvallisesta liikkumisesta. Turvallisuutta on parannettu myös asentamalla lisää kaiteita rauniolinnan katselutasanteille johtaviin portaisiin. 

Työt ovat osa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnoimaa, Karelia CBC -ohjelmasta rahoitettavaa ”Urban Parks & Benefits in Kajaani and Kostamus” -hanketta (metsa.fi). Mukana toteutuksessa ovat Kajaanin kaupunki, Kempeleen Sähkö Oy, Oulun Mainoskeskus sekä Paltamon Metalli Oy. 

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.