Ajankohtaista Kajaanin rauniolinnalla

2.8.2021
Kajaanin rauniolinnan sisäosat on suljettu kävijöiltä syksyn ja talven 2021-22 ajan. Linnassa korjataan sen kivipihaa ja muurinlakeja.

Kajaanin rauniolinna tilapäisesti suljettu

(Päivitetty 5.10.2021) 
Kajaanin rauniolinnassa on kesän 2021 aikana tehty korjaustöitä. Linnan muurien vesieristyskerroksia parannettiin korjaamalla vuotokohtia. Korjattujen rakenteiden päälle aseteltiin uusia kosteutta sitovia maa-aineskerroksia. Lisäksi linnan ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin uusia kaivoja johtamaan vettä pois rakenteista. Rauniolinnan korjaustöistä vastasi Kivityö Kaseva Tampereelta. 

Korjaustöiden jälkeen muurinharjojen uusien maarakenteiden pitää sijautua kunnolla paikoilleen. Linnan ja kävijöiden turvallisuuden varmistamiseksi linna on suljettuna talven ajan. Linna avataan uusin turvallisuudesta kertovin opastein ensi keväänä, lumien sulettua.

Lue lisää uutista Kajaanin rauniolinna suljettuna yleisöltä ensi kevääseen korjaustöiden jälkeisenä varotoimenpiteenä.

Kajaanin rauniolinnalla parannettu opastusta ja turvallisuutta

(Päivitetty 24.11.2020) 
Kajaanin rauniolinnalla ja linnasaarella on parannettu kävijöiden turvallisuutta ja opastusta. Linnan muurit on valaistu ulkoapäin ja Rantapuiston muistomerkeille ja joen pohjoispuolen rantamaisemaan on asennettu valaistus. 

Kajaanin rauniolinna on saanut uudet opastetaulut. Linna on arvokas historiakohde, jonka halutaan säilyvän tuleville sukupolville. Jotta käynti linnalla on turvallinen, sinne on lisätty opastusta kulkureiteistä ja muistutuksia turvallisesta liikkumisesta. Turvallisuutta on parannettu myös asentamalla lisää kaiteita rauniolinnan katselutasanteille johtaviin portaisiin. 

Työt ovat osa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnoimaa, Karelia CBC -ohjelmasta rahoitettavaa ”Urban Parks & Benefits in Kajaani and Kostamus” -hanketta (metsa.fi). Mukana toteutuksessa ovat Kajaanin kaupunki, Kempeleen Sähkö Oy, Oulun Mainoskeskus sekä Paltamon Metalli Oy. 

Ulkoruokinnassa

Ulkoruokinnassa-podcast

Kalsarit jalkaan ja pipo päähän - nyt olet valmis linnan juhlille! Kajaanin keskustan jokipuistosta löydät yhden maailman pohjoisimmista kivilinnoista. Lue lisää Ulkoruokinnassa-podcast-jaksosta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)