Ajankohtaista Kajaanin rauniolinnalla

Kajaanin rauniolinnalla tapahtuu

(Päivitetty 8.10.2020) 
Kajaanin rauniolinnalla ja linnasaarella parannetaan kävijöiden turvallisuutta ja opastusta. Osana Kajaanin Rantapuiston valaistuksen uusimista linnan muurit valaistaan ulkoapäin. Samalla asennetaan valaistus myös Rantapuiston muistomerkeille ja joen pohjoispuolen rantamaisemaan. 

Kajaanin rauniolinna saa uudet opastetaulut. Linna on arvokas historiakohde, jonka halutaan säilyvän tuleville sukupolville. Jotta käynti linnalla on turvallinen, lisätään sinne opastusta kulkureiteistä ja muistutuksia turvallisesta liikkumisesta. Turvallisuutta parannetaan myös asentamalla lisää kaiteita rauniolinnan katselutasanteille johtaviin portaisiin. 

Työt ovat osa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnoimaa, Karelia CBC -ohjelmasta rahoitettavaa ”Urban Parks & Benefits in Kajaani and Kostamus” -hanketta (metsa.fi). Mukana toteutuksessa ovat Kajaanin kaupunki, Kempeleen Sähkö Oy, Oulun Mainoskeskus sekä Paltamon Metalli Oy. 

Töiden on tarkoitus valmistua kekriin mennessä, jolloin Rantapuistossa ja linnan ympäristössä vietetään kaksipäiväistä kekrijuhlaa. Perjantai huipentuu säväyttävään valotaideteokseen ja Vaara -kollektiivin järjestämään Operaatio linnan aaveeseen. Perinteinen kekripukin poltto tuo valoa ja elämystä kaupungin keskustan syksyiseen lauantai-iltaan. Lue lisää Kajaanin kekrijuhlasta sivuilla www.linnanaave.fi

Ulkoruokinnassa

Ulkoruokinnassa-podcast

Kalsarit jalkaan ja pipo päähän - nyt olet valmis linnan juhlille! Kajaanin keskustan jokipuistosta löydät yhden maailman pohjoisimmista kivilinnoista. Lue lisää Ulkoruokinnassa-podcast-jaksosta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)