Ajankohtaista Kajaanin rauniolinnalla

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Ääniluontopolku kutsuu Kajaanin jokirannassa!

(Päivitetty 23.6.2021)
Rantapuistoon pystytetty Kimalaiskimara-ääniluontopolku on pörriäisten seurassa tehtävä kokonaisuus, jossa tutustutaan kimalaisten evoluutioon ja vuorovaikutukseen kasvien kanssa, sekä opitaan muun muassa miten kimalaiset kommunikoivat sekä millaista elämä kimalaisyhteiskunnassa on.

Kimalaiskimara koostuu viidestä QR-koodirastista. Älypuhelimen QG-koodilukijan avulla pääsee kuuntelemaan rastien äänisisältöjä. Koodilukijan voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Äänitteiden kokonaiskesto on 24 minuuttia.

Kimalaiskimara-ääniluontopolun on tuottanut Jyväskylän yliopiston Evoluutiopajat-projekti. Ääniluontopolku on koettavissa Linnanvirralla elokuun loppuun saakka.

Ääniluontopolusta sekä Evoluutiopajat-projektista kerrotaan tarkemmin tiedotteessa (luontoon.fi).
Ääniluontopolun kartan löydät Luonnon konserttisalin sivujen oikeasta reunasta (luontoon.fi)

Kajaanin rauniolinna tilapäisesti suljettu

(Päivitetty 17.6.2021)
Metsähallitus korjaa Kajaanin rauniolinnan, arvokkaan muinaismuiston, kivipihaa ja muurinlakeja kesän 2021 aikana. Sen vuoksi linnan sisäosat on tilapäisesti suljettu kävijöiltä. 

Rakenteiden korjaamisesta kerrotaan tarkemmin Kajaanin rauniolinnan tiedotteessa (luontoon.fi).

Luonnon konserttisali elokuussa Kajaanissa

(Päivitetty 17.6.2021)
Uusi tapahtuma Luonnon konserttisali saapuu Kajaaniin elokuussa. Luonnon konserttisali on toiminnallinen ja elämyksellinen koko perheen ulkoilmatapahtuma, jossa luontotiede ja taide paiskaavat kättä. Metsähallituksen Luontopalvelut tuo tapahtumakonseptin Latviasta ja Kajaani saa kunnian Suomen ensi-iltaan 20.8.2021. 

Lue tarkemmin Luonnon konserttisalin tiedotteesta (luontoon.fi).

Kajaanin rauniolinnalla parannettu opastusta ja turvallisuutta

(Päivitetty 24.11.2020) 
Kajaanin rauniolinnalla ja linnasaarella on parannettu kävijöiden turvallisuutta ja opastusta. Linnan muurit on valaistu ulkoapäin ja Rantapuiston muistomerkeille ja joen pohjoispuolen rantamaisemaan on asennettu valaistus. 

Kajaanin rauniolinna on saanut uudet opastetaulut. Linna on arvokas historiakohde, jonka halutaan säilyvän tuleville sukupolville. Jotta käynti linnalla on turvallinen, sinne on lisätty opastusta kulkureiteistä ja muistutuksia turvallisesta liikkumisesta. Turvallisuutta on parannettu myös asentamalla lisää kaiteita rauniolinnan katselutasanteille johtaviin portaisiin. 

Työt ovat osa Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnoimaa, Karelia CBC -ohjelmasta rahoitettavaa ”Urban Parks & Benefits in Kajaani and Kostamus” -hanketta (metsa.fi). Mukana toteutuksessa ovat Kajaanin kaupunki, Kempeleen Sähkö Oy, Oulun Mainoskeskus sekä Paltamon Metalli Oy. 

Ulkoruokinnassa

Ulkoruokinnassa-podcast

Kalsarit jalkaan ja pipo päähän - nyt olet valmis linnan juhlille! Kajaanin keskustan jokipuistosta löydät yhden maailman pohjoisimmista kivilinnoista. Lue lisää Ulkoruokinnassa-podcast-jaksosta.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)