Koroistenniemi

destination-hero-default-alt

Koroistenniemellä oli 1200-luvulla Suomen varhaisin tunnettu kirkollinen ja maallinen hallintokeskus, piispanistuin. Jo ennen sitä alueella on todennäköisesti ollut kauppapaikka tai kiinteää asutusta. Vuosien saatossa niemeä on käytetty hautausmaana, peltona ja laidunmaana. Nykyään niemi palvelee joen varrella liikkuvia ulkoilijoita ja seudun eri uskontokuntia ekumeenisena tapahtumapaikkana. Piispanistuimen ajan rakenteista on jäljellä vain kivijalkoja.

Turun kaupungin juurilla, Koroistenniemellä

Koroistenniemen sijainti SuomessaSijainti: Etelä-Suomi, Varsinais-Suomi, Turku

Osoite: Catilluksentie 2, Turku

Vieraile: Koroistenniemeen tutustuminen on maksutonta. Lue lisää Koroistenniemeen saapumisesta

Ohjeet ja säännöt: Koroistenniemi on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Koroistenniemi, Turun kansallinen kaupunkipuisto (turku.fi), Elävän kulttuurin Koroinen (koroinen.info).

Palvelut: Koroistenniemen naapurissa, Koroisten päätalon tiloissa on kahvio, jota ylläpitää Elävän kulttuurin Koroinen ry (koroinen.info). Kahvio on avoinna sunnuntaisin. Turun kulttuurikuntoilureitteihin kuuluva "Suomen sydän" (suomensydän.fi) kulkee Koroistenniemen kautta.

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle ja historian ystäville.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/koroistenniemi