Luontokeskukset - Luontotiedon aarreaitta

Luontokeskukset ovat monipuolisia käyntikohteita, joiden upeat näyttelyt ja vaikuttavat elokuvat tuovat Suomen hienoimmat luontokohteet käden ulottuville. Luontokeskuksiin on mukava pysähtyä hankkimaan tietoa ennen retkeä tai muuten virkistäytymään. Henkilökunta kertoo mielellään alueen luonnosta ja retkeilykohteista, ja voit samalla hankkia karttoja ja muuta lisätietoa alueista.

Myös luontokeskusten lähellä oleviin luontopolkuihin kannattaa tutustua. Useissa luontokeskuksissa tai niiden pihapiirissä on evästelyyn ja levähtämiseen sopivia tiloja. Osassa on tarjolla kahvila- tai ravintolapalveluja.

Mikäli olet tulossa ryhmän kanssa, kannattaa kysyä etukäteen eri mahdollisuuksista, esim. ryhmällesi tarjottavasta opastuksesta. Kunkin luontokeskuksen esittelysivuilta saat tietoa myös koululaisryhmille tarjottavista palveluista.

Sisäänpääsy luontokeskuksiin on yleensä maksuton, mutta joissakin luontokeskuksissa on maksullinen näyttely. Kunkin luontokeskuksen yhteystiedot ja aukioloajat löydät niiden omilta sivuilta.

Luontotupien yhteystiedot löydät aina kunkin retkikohteen esittelyn alta.

Luontokeskukset

Palvelulupauksemme

  • Meille voit tulla käymään, soittaa tai lähettää sähköpostia. Vastaamme sähköpostitiedusteluihin mahdollisimman pian, viimeistään kolmen päivän kuluessa.
  • Kerromme luonnosta, suojelu- ja retkeilyalueistamme sekä Metsähallituksen monipuolisista palveluista. Jos emme jotain tiedä, selvitämme asian tai ohjaamme oikean tahon luo.
  • Myymme karttoja, kohteistamme kertovia julkaisuja ja muita luontoon liittyviä tuotteita. Osa palvelupisteistämme vuokraa tupia sekä myy Metsähallituksen kalastus-, metsästys- ja maastoliikennelupia. Autamme sinua hankkimaan oikeat luvat.
  • Jos olet ennakkoon sopinut ryhmäsi vierailusta luontokeskukseemme, järjestämme opastuksen sovitulla tavalla. Jos tulet yllättäen, opastamme mahdollisuuksien mukaan.
  • Anna meille palautetta! Pääset mukaan kehittämään palvelujamme.