Vallisaaren vierasvenesataman laiturit talviteloille 16.10.

(Päivitetty 3.10.2023)

Vallisaaren vierasvenesataman laiturien sähköt otetaan pois käytöstä ja laiturien kulkusillat nostetaan talviteloille maanantaina 16.10.2023. Tämän jälkeen laiturit eivät ole veneiljöiden käytössä. Laiturit otetaan käyttöön taas ensi keväänä.

 

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitävät sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

  • Skutsirasti löytyy Vallisaaren Aleksanterinpatterin näköalatasanteelta.

Aleksanterinpatterilla tehdään selvitystyötä vuonna 2023

(Päivitetty 22.5.2023)

Patterissa tehdään parhaillaan tutkimuksia ja selvityksiä siitä, kuinka tiloja voidaan avata yleisölle vaarantamatta poikkeuksellisen arvokkaita ja erittäin herkkiä pintarakenteita. Valitettavasti tänä kesänä sisätilat eivät ole avoinna yleisölle.

Aleksanterinpatterista tehdään myös rakennushistoriaselvitystä. Selvityksen myötä saamme tietoa patterin eri rakennusvaiheista ja käyttöhistoriasta kautta aikojen. Suuri osa vuonna 1863 rakennetun Aleksanterinpatterin hauraista pintakerroksista on säilynyt kolmen sodan sekä patterin rauhanajan käytön vaiheiden läpi.

Selvitystyöt valmistuvat vuoden 2023 aikana, jonka jälkeen siirrytään toimenpiteiden toteutukseen. Vasta selvitykset antavat kokonaiskuvan toimenpiteiden laajuudesta ja tarvittavasta rahoituksesta – sekä työn kestosta.

 

Vallisaaressa kävijät ovat keskimäärin erittäin tyytyväisiä vierailuunsa 

(Päivitetty 19.11.2022)

Viime kesänä Vallisaaressa tehtiin Metsähallituksen toimesta kävijätutkimus, jossa saaressa vierailleilta kävijöiltä kysyttiin saareen ja vierailuun liittyviä mielipiteitä. Vastausten perusteella palvelut, odotukset, ympäristö ja häiriötekijät ovat pääosin tasapainossa. Kyselyyn vastaajista lähes puolet oli ensimmäistä kertaa Vallisaaressa ja helsinkiläisten vastaajien suuri määrä kertoo siitä, että Vallisaari on edelleen uusi tuttavuus historia- ja luontokohteena pääkaupunkiseudulla.

Lue tiedote Vallisaaren kävijätutkimuksesta (luontoon.fi/uutiset).

Vallisaaren kävijätutkimus (julkaisut.metsa.fi)

Tutustu mobiilioppaaseen!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy mobiiliopas. Avaa lisätietoja kohteesta.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.

Uutisia Vallisaaresta

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.