Helsinki Biennaali palaa Vallisaareen kesällä 2023

(Päivitetty 9.12.2022)

Helsinki Biennaali järjestetään toista kertaa ensi kesänä 12.6.–17.9.2023. Biennaali esittelee kaikkiaan noin 30 sekä tunnettua että nousevaa taiteilijaa ja taiteilijaryhmää niin Suomesta kuin maailmalta. Lue tiedote Helsinki Biennaalin ensimmäisistä julkistetuista taiteilijoista (helsinkibiennaali.fi).

Vallisaaressa kävijät ovat keskimäärin erittäin tyytyväisiä vierailuunsa 

(Päivitetty 19.11.2022)

Viime kesänä Vallisaaressa tehtiin Metsähallituksen toimesta kävijätutkimus, jossa saaressa vierailleilta kävijöiltä kysyttiin saareen ja vierailuun liittyviä mielipiteitä. Vastausten perusteella palvelut, odotukset, ympäristö ja häiriötekijät ovat pääosin tasapainossa. Kyselyyn vastaajista lähes puolet oli ensimmäistä kertaa Vallisaaressa ja helsinkiläisten vastaajien suuri määrä kertoo siitä, että Vallisaari on edelleen uusi tuttavuus historia- ja luontokohteena pääkaupunkiseudulla.

Lue tiedote Vallisaaren kävijätutkimuksesta (luontoon.fi/uutiset).

Vallisaaren kävijätutkimus (julkaisut.metsa.fi)

Vesibussiliikenne Vallisaareen on päättynyt tältä kaudelta

(Päivitetty 31.10.2022)

Vesibussiliikenne alkaa taas keväällä 2023.

Helsinki Biennaali 2021 toi Vallisaareen 145 000 kävijää!

(Päivitetty 29.9.2021)

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali (helsinkibiennaali.fi) järjestettiin ensimmäistä kertaa 12.6.–26.9.2021. Sunnuntaina 26.9. päättyneeseen Biennaaliin tutustui 145 000 vierailijaa.

Vallisaaren hoidosta vastaava Metsähallitus on myös tyytyväinen Helsinki Biennaali -kesään.

”Luonnon ja taiteen yhdistelmä on ollut toimiva. Biennaali on näyttänyt Vallisaaren uudessa valossa ja tuonut paljon uusia vierailijoita. Moni ensikertalainen saapui saareen biennaalin innoittamana ja löysi lisäksi myös upean luontokohteen. Vehreä luonto, historialliset patterialueet ja ruutikellarit sekä merimaisemat loivat ainutlaatuiset puitteet taidekokemukselle” sanoo erikoissuunnittelija Aino von Boehm Metsähallituksesta.

”Vaikka taide houkutti ennätysyleisön saareen, ovat kävijät pysyneet hyvin opastetuilla reiteillä ja poissa herkiltä luontoalueilta. Metsähallituksen kulttuuriperinnön ja luonnonsuojelun asiantuntijoiden tekemä työ sekä teospaikkojen sijainnin ja kulunohjauksen huolellinen suunnittelu on ollut tärkeä edellytys tapahtuman vastuulliselle toteutukselle. ”

Lue Helsinki Biennaalin (helsinkibiennaali.fi) tiedote kesän kävijämääristä.

Tutustu mobiilioppaaseen!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy mobiiliopas. Avaa lisätietoja kohteesta.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.

Uutisia Vallisaaresta