Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitävät sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

  • Skutsirasti löytyy Vallisaaren Aleksanterinpatterin näköalatasanteelta.

Aleksanterinpatterilla tehdään selvitystyötä vuonna 2023

(Päivitetty 22.5.2023)

Patterissa tehdään parhaillaan tutkimuksia ja selvityksiä siitä, kuinka tiloja voidaan avata yleisölle vaarantamatta poikkeuksellisen arvokkaita ja erittäin herkkiä pintarakenteita. Valitettavasti tänä kesänä sisätilat eivät ole avoinna yleisölle.

Aleksanterinpatterista tehdään myös rakennushistoriaselvitystä. Selvityksen myötä saamme tietoa patterin eri rakennusvaiheista ja käyttöhistoriasta kautta aikojen. Suuri osa vuonna 1863 rakennetun Aleksanterinpatterin hauraista pintakerroksista on säilynyt kolmen sodan sekä patterin rauhanajan käytön vaiheiden läpi.

Selvitystyöt valmistuvat vuoden 2023 aikana, jonka jälkeen siirrytään toimenpiteiden toteutukseen. Vasta selvitykset antavat kokonaiskuvan toimenpiteiden laajuudesta ja tarvittavasta rahoituksesta – sekä työn kestosta.
 

Vallisaareen ei liikennöidä keskiviikkona 3.5.

(Päivitetty 2.5.2023)

Pohjoismaiden pääministerien vierailu aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyissä Helsingin keskustassa. Pääministerit vierailevat Helsingissä keskiviikkona 3.5.2023 tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsusta. Tapaaminen järjestetään Presidentinlinnassa. Vierailu aiheuttaa poikkeuksia liikenteessä Helsingin ydinkeskustassa, ja tästä syystä myöskään Vallisaareen ei liikennöidä. Liikennöinti jatkuu normaalisti torstaina 4.5.

Lue lisää poliisin tiedotteesta (poliisi.fi)

Vallisaaren vesiliikenteen aikaulut (frs-finland.fi/vallisaari)

 

Uusi reittikokonaisuus yhdistää kesällä 2023 Vallisaaren, Suomenlinnan ja Lonnan

(Päivitetty 24.3.2023)

FRS Finlandin (frs-finland.fi) operoima Vallisaaren reittiliikenne käynnistyy 1. toukokuuta. Vallisaaren päälinja sekä Suomenlinnan ja Lonnan vesibussilinjat lähtevät Kauppatorin Lyypekinlaiturilta, Kauppahallin vierestä. Rengaslinja kulkee Kalasatamasta Vallisaaren, Suomenlinnan ja Lonnan kautta 22.5. alkaen.

Lue lisää uudesta reittikokonaisuudesta (luontoon.fi/uutiset)

Helsinki Biennaali palaa Vallisaareen kesällä 2023

(Päivitetty 9.12.2022)

Helsinki Biennaali järjestetään toista kertaa ensi kesänä 12.6.–17.9.2023. Biennaali esittelee kaikkiaan noin 30 sekä tunnettua että nousevaa taiteilijaa ja taiteilijaryhmää niin Suomesta kuin maailmalta. Lue tiedote Helsinki Biennaalin ensimmäisistä julkistetuista taiteilijoista (helsinkibiennaali.fi).

Vallisaaressa kävijät ovat keskimäärin erittäin tyytyväisiä vierailuunsa 

(Päivitetty 19.11.2022)

Viime kesänä Vallisaaressa tehtiin Metsähallituksen toimesta kävijätutkimus, jossa saaressa vierailleilta kävijöiltä kysyttiin saareen ja vierailuun liittyviä mielipiteitä. Vastausten perusteella palvelut, odotukset, ympäristö ja häiriötekijät ovat pääosin tasapainossa. Kyselyyn vastaajista lähes puolet oli ensimmäistä kertaa Vallisaaressa ja helsinkiläisten vastaajien suuri määrä kertoo siitä, että Vallisaari on edelleen uusi tuttavuus historia- ja luontokohteena pääkaupunkiseudulla.

Lue tiedote Vallisaaren kävijätutkimuksesta (luontoon.fi/uutiset).

Vallisaaren kävijätutkimus (julkaisut.metsa.fi)

Tutustu mobiilioppaaseen!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy mobiiliopas. Avaa lisätietoja kohteesta.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.

Uutisia Vallisaaresta