Tekemistä ja näkemistä Pisamalahden linnavuorella

Pisamalahden linnavuorella menneisyys on läsnä ja maisema jylhä. Linnavuoren antiin retkeilijälle kuuluvat:

Linnavuori oli seudun asukkaiden turva- ja pakopaikka rautakaudella ja keskiajalla. Pisamalahden linnavuori kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin muinaisjäännöksiin. Lue lisää Pisamalahden linnavuoren historiasta

Maisema Pisamalahden linnavuoren huipulta on huima, sillä vuori kurkottaa 55 metriä korkeuteen suoraan Saimaan vedenpinnan yläpuolelle. Vuoren juurella ihminen puolestaan tuntee oman pienuutensa. Ota kamera mukaasi!

Linnavuoren jyrkkä kallioseinämä lumen peitossa.

Patikointi linnavuoren huipulle jyrkkiä metalliportaita ja polkuja pitkin on mukavaa ja terveellistä luontoliikuntaa. Vuorella saa liikkua vapaasti, mutta suosittelemme valmiita polkuja. Jyrkät kalliot voivat olla etenkin sateella liukkaita, eikä niillä ole kaiteita, joten liikuthan varovaisesti. Kulje myös kulttuuriperintöä ja luontoa kunnioittaen. Linnavuoren suojelemiseksi on kiellettyä maalata kallioihin, hakata niitä, kaivaa maapohjaa tai vahingoittaa linnanvalleja, kasvistoa tai eläimistöä.   

Mustat metalliportaat metsässä jyrkässä rinteessä.

Sulkavan Suursoutujen kilpailureitti kulkee Pisamalahden linnavuoren edestä. Linnavuori onkin erinomainen paikka seurata kilpailua. Muistathan kuitenkin, että linnavuori on jyrkkä eikä kaiteita ole, joten kannusta suosikkisoutajiasi maltillisesti ja pidä huolta seurueesi turvallisuudesta. 

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää