Kajaanin rauniolinna

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Rauniolinna on pienessä saaressa ja kuvattu ylhäältä. Joen ja linnan yllä kulkee tie.

Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusKajaanin keskustan jokipuistosta löydät maailman pohjoisimman kivilinnan, joka pystytettiin 1600-luvulla valtakunnan itäisille rajaseuduille, keskelle korpea. Kuule Linnanvirrassa asustelevien joutsenten huudot ja läpi vuosisatojen kantaneet kertomukset erämaalinnan ihmisten sinnikkyydestä, jolla uhmattiin kylmyyttä, nälkää ja vihollisen piiritystä. Rauniolinna ympäristöineen houkuttelee aikamatkalle läpi historian virran ja nauttimaan samalla kaupungin keskustan sykkeestä.

#kajaaninlinna #linnanvirta

Rauniolinna kaupungin sydämessä

Sijainti: Kainuu, Kajaani. Osoite: Linnankatu 27, 81700 Kajaani

Vieraile: Kajaanin linnaan on vapaa pääsy ympäri vuoden, mutta alueella ei ole talvikunnossapitoa.

Ohjeet ja säännöt: Kajaanin rauniolinna on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Linna on päiväkäyntikohde,  joka lähiympäristön  palveluihin yhdistettynä tarjoaa matkailijalle kulttuuritäyteisen ja monipuolisen kaupunkikohteen.

Palvelut: Linnassa ei ole palveluita.

Kajaanin matkailuoppaiden joillakin opastetuilla kierroksilla (kajaani.fi) tutustutaan myös Kajaanin linnaan.

Kävelymatkan päässä, 500 metrin säteellä löytyy keskustan kahvila-, ravintola- ja majoituspalvelut sekä virkistävä rantapuisto.

Linnanvirran kalastusalue (kalallakainuussa.fi) kattaa rauniolinnan kohdalla joen molemmat rannat. Se tarjoaa kalastusmahdollisuuden myös liikuntaesteisille.

Matkustajahöyrylaiva Kouta (oulujarviristeilyt.fi) tekee kesäisin risteilyjä Oulujärvelle, lähdöt Kalkkisillalta.

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle. Sopii kävelijöille.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kajaani

Ulkoruokinnassa

Ulkoruokinnassa-podcast

Kalsarit jalkaan ja pipo päähän - nyt olet valmis linnan juhlille! Kajaanin keskustan jokipuistosta löydät yhden maailman pohjoisimmista kivilinnoista. Lue lisää Ulkoruokinnassa-podcast-jaksosta.