Vallisaari

Maisema korkealta ruohoiselta rinteeltä, etualalla puita, pensaita ja avokalliota sekä kapea tie ja kiviportaita. Taustalla merta, kaupungin korkeita taloja, torneja ja savupiippuja.

Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat tenhoava retkikohde 20 minuutin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, Suomenlinnan naapurissa. Saaret ovat olleet satojen ihmisten koti ja työpaikka sekä tuhansien sotilaiden palveluspaikka. Linnoitukset, rakennukset ja ennätyksellinen lajirunsaus kertovat ihmisen ja villin luonnon rinnakkaiselosta. Lähde salaperäisille saarille, joilla aika tuntuu pysähtyneen!

Soveltuvuus: Koko perheen kohde. Pysy reiteillä ja huolehdi lapsista, sillä saarilla on paljon jyrkänteitä ja paikkoja, jotka uhkaavat sortua! Pukeudu maastokelpoisiin kenkiin ja vaatteisiin ja ota mukaasi vesipullo. Vallisaaren vesipisteet, retkisataman palvelut sekä kahvila- ja opaspalvelut ovat kävijöiden käytettävissä kesäaikaan.

Vallisaari ja Kuninkaansaari eivät ole esteettömiä kohteita. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Kulkuväylät on päällystetty pääosin soralla ja murskeella ja paikoin kivellä. Epätasaisia osuuksia ei voi välttää. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön kannattaa huomioida, että avustaja on välttämätön. Lastenrattaiden kanssa saarilla pystyy liikkumaan. 

Talvella Vallisaaressa ei ole kunnossapitoa. Polut ja laiturit saattavat olla liukkaita. Kulku saaressa tapahtuu omalla vastuulla. Huomioithan, että saaressa ei ole talvella palveluita eikä valaistusta. Hätätapauksessa soita numeroon 112.

Vallisaaressa ja Kuninkaansaaressa on tulenteko kokonaan kielletty. 

Vallisaaren luonto on herkkää. Pysythän reiteillä. Tutustu Vallisaaren ohjeisiin ja sääntöihin ennen vierailua. Koirat ovat tervetulleita, mutta nelijalkaiset ystävät on pidettävä kytkettyinä.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.
Retkisatamaa ja kahvilaa hoitaa Juva Shipping Oy, vallisaari(at)vallisaari.fi.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/vallisaari

Piirretty logo.Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki kertoo, että kohde täyttää kestävän matkailun kriteerit taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden näkökulmista. Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin saaneet yritykset ja alueet saavat käyttöönsä jatkuvan kehittämisen mallin kestävään matkailuun. Lue lisää: visitfinland.fi.