Liinmaan muinaislinna

Liinmaan linna. Kuva: Laura Lehtonen.

Väkkäränlahden pohjukassa, kahden vallin ja veden suojaamana sijaitsi keskiajalla puinen linna, josta pystyttiin valvomaan Pohjanlahden kaupankäyntiä ja liikennettä. Linna on ollut käytössä 1300-luvulla, luultavasti jo 1200-luvun lopulla. Liinmaan linnan kohtalon lienee sinetöinyt kuningatar Margareta, jonka käskystä hävitettiin tarpeettomiksi jääneet linnat 1300-luvun lopulla.

Saarelle rakennettu linna

Sijainti: Etelä-Suomi, Satakunta, Eurajoki (eurajoki.fi)

Osoite: Linnamaantie 731, Eurajoki. Google Maps (googlemaps.fi). Tästä risteyksestä opasteet johdattavat vielä jäljellä olevan 1,4 km matkan kohteelle. Valtakunnallinen matkailutie Pohjanlahden rantatie kulkee Eurajoella Linnamaantietä myöten.

Vieraile: Liinmaan muinaislinnaan voi tutustua ympäri vuoden ja kohteeseen tutustuminen on maksutonta. Kohteella ei ole henkilökuntaa eikä talvikunnossapitoa.

Ohjeet ja säännöt: Liinmaan muinaislinna on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi) Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Liinmaan linna sijaitsee metsän suojaamana Väkkäränlahden pohjukassa. Linnan kohdalla metsää on raivattu harvemmaksi. Linnan vallirakenteet ovat tämän päivän kulkijalle näkyvin elementti muinaisesta linnasta. Linnanpihan alueella erottuu myös muutamia kellarikuoppia. Linnaan on kuulunut joitakin rakennuksia, mutta niistä on erittäin vähän näkyviä jälkiä näkyvillä.

Palvelut: Opastustaulu

Soveltuvuus: Helppo käyntikohde koko perheelle.  

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/liinmaa

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Liinmaan kartan Retkikartta.fi:ssä.

Samantyyppisiä kohteita

Koroistenniemi

Rapolan linnavuori

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää