Svartholman merilinnoitus

Ilmakuvassa saari, jossa on merilinnoitus. Svartholman merilinnoitus. Kuva: Loviisan kaupunki.

Svartholman sokkeloissa ja muureilla aistii linnoituksen eristyneisyyden ja voi kuvitella vieraat joukot taivaanrannassa. Täällä siirryt vuoden 1808 tunnelmiin: Venäläiset hyökkäävät Ruotsin valtakunnan rajan yli ja piirittävät Svartholman, joka joutuu antautumaan vastustajille. Valta vaihtuu Suomessa, ja Svartholman ylle kohoaa itäinen lippu. Linnoituksen kaunis luonto ja raikkaat merituulet tuovat ajatukset takaisin nykypäivään. 

Valloita Loviisan meritähti

Sijainti: Uusimaa, Loviisa

Vieraile: Lue Svartholman palvelujen (reittiliikenne, näyttely, ravintola) aikatauluista ja hinnoista VisitKotkaHamina (visitkotkahamina.fi) ja Visit Svartholm (visitsvartholm.fi)

Ohjeet ja säännöt: Svartholman merilinnoitus on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Merilinnoitus ja merimaisemat, Sotilaiden, vankien ja matkailijoiden saari -näyttely, opastettuja kävelykierroksia, lasten seikkailukierroksia, katso Svartholman virtuaalikierros. Lue lisää

Palvelut: Kesäravintola Bistro Svartholm, risteilyjä, tulentekopaikkoja, vierasvenelaituri palveluineen, telttailupaikka, lasten leikkipaikka, käymälöitä. Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Lue lisää

Soveltuvuus: Koko perheen kesäinen käyntikohde, "pieni Suomenlinna". Kesäravintola Bistro Svartholmissa on esteetön WC ja esteetön sisäänkäynti, mutta muuten saarella ei ole esteettömiä palveluja. Maasto on pääosin tasaista ja polut helppokulkuisia. Saarella voi kulkea lastenrattailla.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/svartholma

Asiakaspalvelu

Visit Kotka-Hamina
Puh. 040 135 6588
info(at)visitkotkahamina.fi

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Svartholman merilinnoituksen kartta Retkikartta.fi:ssä.