Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Suuren vanhan puurakennuksen veranta, jossa on pihapöytä sekä -tuolit. Verannalta näkyy viereinen rakennus sekä männyt auringonpaisteessa. Langinkosken kalamaja veranta. Kuva: Elias Lahtinen.

Mies istuu kalastuskivellään, lohikeitto tuoksuu ja koski pauhaa omaa tahtiaan. Mies kivellä on Venäjän keisari Aleksanteri III, lohikeiton on keittänyt itse keisarinna, ja eletään 1800-luvun loppua. Komean kalastushistorian Langinkoskelle rakennettiin keisarin toiveesta vuonna 1889 Keisarillinen kalastusmaja, jossa keisariperhe vieraili vuosittain. Nykyisin koski on perhokalastajien suosiossa ja kalastusmajassa voi tutustua keisarilliseen historiaan.

Soveltuvuus: Kiinnostava kulttuuri- ja luontokokonaisuus koko perheelle. Museoalueen pihassa on esteetön pysäköinti, ja Langinkosken kahvilaan on esteetön kulku. Langinkoskella on noin 1 km liikuntaesteisille sopivia ulkoilupolkuja, joita pitkin pääsee avustajan kanssa kalamajan lisäksi puulajipuistoon.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut.
Keisarillinen kalastusmaja -museon toiminnasta vastaa Museovirasto (www.kansallismuseo.fi).

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/keisarillinenkalamaja.