Kärnäkosken linnoitus

Linnoituksen muurien raunioita lahdenpohjukan toiselta puolelta nähtynä. Kärnäkosken linnoituksen muurit.

Kärnäkosken linnoitus lepää perinnemaisemissa kauniilla Saimaan kannaksella. Venäläiset rakensivat sen 1700-luvun lopussa pääkaupunkinsa Pietarin suojaksi hänen majesteettinsa keisarinnan käskystä. Täältä valvottiin niin maantietä kuin vesiä pitkin kulkevia. Tule tunnelmoimaan linnoituksen raunioille, kapuamaan vuorilinnoitukselle ja evästelemään lotjasatamaan.

Vartiopaikka Saimaan sylissä

Sijainti: Etelä-Karjala, Savitaipale.

Osoite: Partakoskentie 846, 54800 Savitaipale.

Vieraile: Kärnäkosken linnoitukselle ja siihen liittyvälle vuorilinnoitukselle on vapaa pääsy. Yleisöopastuksia on saatavilla. Lisätietoa sijainnista ja vierailusta 

Ohjeet ja säännöt: Kärnäkosken linnoitus on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty. Lemmikit on pidettävä alueella ehdottomasti kytkettyinä.

Tekemistä ja näkemistä: Linnoitus ja vuorilinnoitus, mylly, vanha lotjasatama, perinnemaisemat ja laiduntavat lampaat. Tutustu nähtävyyksiin

Palvelut: Tulentekopaikka ja laavu, esteetön WC (kuivakäymälä), kohdeopasteita, laituri. Lisätietoa palveluista

Soveltuvuus: Kärnäkosken linnoitus on koko perheen kohde. Osassa kohdetta voi liikkua lastenrattailla sekä pyörätuolilla avustajan kanssa.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/karnakoski

SAIMAA GEOPARK FINLAND - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Saimaa UNESCO Global Geoparks.

Kärnäkosken linnoitus on osa Saimaa Geoparkia, joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2021.