Kärnäkosken linnoitus

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
Linnoituksen muurien raunioita lahdenpohjukan toiselta puolelta nähtynä. Kärnäkosken linnoituksen muurit.

Kärnäkosken linnoitus lepää perinnemaisemissa kauniilla Saimaan kannaksella. Venäläiset rakensivat sen 1700-luvun lopussa pääkaupunkinsa Pietarin suojaksi hänen majesteettinsa keisarinnan käskystä. Täältä valvottiin niin maantietä kuin vesiä pitkin kulkevia. Tule tunnelmoimaan linnoituksen raunioille, kapuamaan vuorilinnoitukselle ja evästelemään lotjasatamaan.

Vartiopaikka Saimaan sylissä

Sijainti: Etelä-Karjala, Savitaipale.

Osoite: Partakoskentie 846, 54800 Savitaipale.

Vieraile: Kärnäkosken linnoitukselle ja siihen liittyvälle vuorilinnoitukselle on vapaa pääsy. Yleisöopastuksia on saatavilla. Lisätietoa sijainnista ja vierailusta 

Ohjeet ja säännöt: Kärnäkosken linnoitus on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty. Lemmikit on pidettävä alueella ehdottomasti kytkettyinä.

Tekemistä ja näkemistä: Linnoitus ja vuorilinnoitus, mylly, vanha lotjasatama, perinnemaisemat ja laiduntavat lampaat. Tutustu nähtävyyksiin

Palvelut: Tulentekopaikka ja laavu, esteetön WC (kuivakäymälä), kohdeopasteita, laituri. Lisätietoa palveluista

Soveltuvuus: Kärnäkosken linnoitus on koko perheen kohde. Osassa kohdetta voi liikkua lastenrattailla sekä pyörätuolilla avustajan kanssa.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/karnakoski

SAIMAA GEOPARK FINLAND - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Saimaa UNESCO Global Geoparks.

Kärnäkosken linnoitus on osa Saimaa Geoparkia, joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2021.