Kärnäkosken linnoitus

2.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Linnoituksen muurien raunioita lahdenpohjukan toiselta puolelta nähtynä. Kärnäkosken linnoituksen muurit.

Kärnäkosken linnoitus lepää perinnemaisemissa kauniilla Saimaan kannaksella. Venäläiset rakensivat sen 1700-luvun lopussa pääkaupunkinsa Pietarin suojaksi hänen majesteettinsa keisarinnan käskystä. Täältä valvottiin niin maantietä kuin vesiä pitkin kulkevia. Tule tunnelmoimaan linnoituksen raunioille, kapuamaan vuorilinnoitukselle ja evästelemään lotjasatamaan.

Vartiopaikka Saimaan sylissä

Sijainti: Etelä-Karjala, Savitaipale.

Osoite: Partakoskentie 846, 54800 Savitaipale.

Vieraile: Kärnäkosken linnoitukselle ja siihen liittyvälle vuorilinnoitukselle on vapaa pääsy. Yleisöopastuksia on saatavilla. Lisätietoa sijainnista ja vierailusta 

Ohjeet ja säännöt: Kärnäkosken linnoitus on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty. Lemmikit on pidettävä alueella ehdottomasti kytkettyinä.

Tekemistä ja näkemistä: Linnoitus ja vuorilinnoitus, mylly, vanha lotjasatama, perinnemaisemat ja laiduntavat lampaat. Tutustu nähtävyyksiin

Palvelut: Tulentekopaikka ja laavu, esteetön WC (kuivakäymälä), kohdeopasteita, laituri. Lisätietoa palveluista

Soveltuvuus: Kärnäkosken linnoitus on koko perheen kohde. Osassa kohdetta voi liikkua lastenrattailla sekä pyörätuolilla avustajan kanssa.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/karnakoski