Iso Linnamäki

Ylhäältä mäeltä avautuvat maisemat. Etualalla suuria havupuita, joiden takana kaupunkia sekä asutusta. Iso Linnamäki. Kuva: Aino von Boehm.

Porvoon keskustan vilinän yläpuolella Ison Linnamäen puiston rauhassa on vaikea uskoa, että täällä käytiin 1700-luvulla isovihan ankaria taisteluita. Puoli vuosituhatta aiemmin paikalla kohosi koko Porvoon jokilaaksoa hallitseva linna, jonka ruotsalaiset todennäköisesti rakensivat tehdessään valloituksiaan idässä. Linnamäen lakea kiertävät jyrkkäseinäiset vallihaudat todistavat menneisyydestä. Kun katsot maisemaa, ymmärrät hyvin, miksi entisaikojen päälliköt valitsivat mäen turvapaikakseen.

Hetki linnanherrana Porvoon yllä

Sijainti: Uusimaa, Porvoo.

Vieraile: Iso Linnamäelle on vapaa pääsy. Yleisöopastuksia on saatavilla. Saapumis- ja vierailuohjeet Iso Linnamäelle

Ohjeet ja säännöt: Iso Linnamäki on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty. 

Tekemistä ja näkemistä: Keskiaikaisen muinaislinnan jäännökset harjulla kaupungin yllä ja komeat maisemat yli Porvoon. Tutustu Linnamäen antiin ja lue lisää Linnamäen historiasta 

Palvelut: Opasteita. Porvoon monipuoliset palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Saatavilla yhteistyötahojen palveluja. Tietoa Linnamäen palveluista

Soveltuvuus: Keskiajasta kiinnostuneen ehdoton kohde ja tärkeä osa Porvoon-retkeä niin aikuisille kuin lapsille. Maasto on kuitenkin epätasaista, joten kohde ei ole esteetön. Osalla Iso Linnamäen alueesta pystyy kulkemaan lastenrattaiden kanssa.

Aluetta hallinnoi: Metsähallitus, Luontopalvelut.
Aluetta hoitaa: Porvoon kaupunki.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/isolinnamaki

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 

Porvoon kaupungin matkailuneuvonta (porvoo.fi)
Puh. 040 489 9801
tourist.office(at)porvoo.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Iso Linnamäen kartta Retkikartta.fi:ssä.