Historiakohteet - Matkaa menneisyyteen

Löydä retkikohde helposti

Voit etsiä retkikohdetta yhdistämällä alueelliseen hakuun historiaa.

Oletko aina halunnut toteuttaa Viisikko-kirjoista tutun retken, kutsua ystävät mukaan, pakata eväskoriin herkkuja ja suunnata seikkailuihin?  Historiakohteiden joukossa on valinnanvaraa eikä seikkailulla ole yläikärajaa.

Luonnosta löytyvät historiakohteet kertovat ihmisten elämästä osana luontoa tai joskus kamppailusta sitä vastaan. Perinnetiloilla tehty työ ja saaristokulttuurin vaaliminen ovat elävää kulttuuriperintöä. Monet maamme yli pyyhkäisseet ja rajoillamme raivonneet sodat ovat jättäneet jälkensä luontoon. Sotahistoriallisiin kohteisiin tutustuminen on samalla kansallisten muistojen vaalimista.

Valtion mailla olet kulttuurin juurilla. Lapin tuntureilta aukeava maisema herkkine ja salattuine merkityksineen on osa saamelaista kulttuuriperintöä. Metsissä risteilevät vanhat reitit, puiden kylkiin ja kallioihin hakatut tai maalatut merkit kertovat hiljaista tarinaa menneistä kulkijoista.

Voit myös ihailla samoja kansallismaisemia kuin kultakauden taiteilijat. "Kolilla! Yksi elämäni suurimmista kokemuksista. Suunnitelmia. 'La Montaigne'" kirjoitti Sibelius päiväkirjaansa, kenties neljättä sinfoniaansa jo suunnitellen. Haltioituminen luonnon kauneuden edessä on yhä sallittua!

Historiakohteet alueittain

 

Upeita historiakohteita Museovirastolta Metsähallitukselle

Metsähallituksen luontopalveluille siirtyi Museovirastolta 29 historiallista kohdetta muinaisjäännöksistä linnojen raunioihin (metsa.fi).