Käräjämäki

2.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Metsässä on monta isoa kiveä vierekkäin, niin että ne muodostavat kivikehän. Kivikehä. Kuva: Metsähallitus / Laura Lehtonen.

Käräjämäellä on ollut asutusta jo kivikaudella, Euran vielä sijaitessa meren rannalla. Rautakaudella mäkeä käytettiin hautausmaana. Se tunnetaan parhaiten käräjäkivistä eli arvoituksellisesta kivikehästä, joka suojelee kahta hautaa. Käräjämäki on yksi Suomen tunnetuimmista muinaisjäännöksistä.

Rautakautinen kalmistoalue

Sijainti: Etelä-Suomi, Satakunta, Eura

Vieraile: Käräjämäkeen tutustuminen on maksutonta. Lue lisää Käräjämäellä vierailemisesta

Ohjeet ja säännöt: Käräjämäki on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Käräjämäki, Euran kunnan ylläpitämä Esihistorian opastuskeskus Naurava lohikäärme (eura.fi)

Palvelut: Tilauksesta maksullisia ryhmäopastuksia Alasatakunnan oppaat ry:ltä (facebook.fi), keskustan palvelut vajaan kilometrin päässä.

Soveltuvuus: Sopii hyvin koko perheelle.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/karajamaki