Pisamalahden linnavuori

Ylhäältä linnavuorelta avautuva järvimaisema. Kesäisellä järvellä moottorivene.

Kun ajat yltyivät levottomiksi rautakaudella ja keskiajalla, savolaiset kipusivat jylhän linnavuorensa turviin. Täällä kymmeniä metrejä suoraan Saimaan aaltojen yläpuolella kohosi linnavuori, jonka kivivalli on säilynyt harvinaisen hyvin kertomaan menneistä tunnelmista. Täältä näet kauas yli Saimaan ja menneisyyteen.

Turvapaikka korkealla Saimaan yllä

Sijainti: Etelä-Savo, Sulkava

Vieraile: Pisamalahden linnavuorelle (tunnetaan myös nimellä Sulkavan linnavuori) on vapaa pääsy. Lue lisää linnavuorella vierailemisesta 

Ohjeet ja säännöt: Pisamalahden linnavuori on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Linnavuori jyrkällä Saimaan rannalla, poikkeuksellisen hyvin säilynyt kivivalli ja upeat maisemat korkealta. Lue lisää linnavuoren annista  

Palvelut: Nuotiokatos, kuivakäymälä, opastauluja. Lue lisää Pisamalahden palveluista

Soveltuvuus: Päiväretkikohde historian harrastajille ja maisemista nautiskelijoille. Linnavuori ei ole esteetön, sillä rinteet ovat jyrkkiä ja vaikeita kulkea. Jos retkeilet lasten kanssa, varothan linnavuoren korkeita kallioita ja syviä rantoja.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.
Sulkavan kunta vastaa retkeilypalveluista linnavuoren ympäristössä.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pisamalahti

SAIMAA GEOPARK FINLAND - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Saimaa UNESCO Global Geoparks.

Pisamalahden linnavuori on osa Saimaa Geoparkia, joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2021. 

Asiakaspalvelu

Metsähallitus
Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929 (0,00€/min + pvm/mpm)
saimaa(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pisamalahden linnavuoren kartta Retkikartta.fi:ssä.