Hytermä

Kaksi ihmistä istuu kivimuurilla ja kaksi ihmistä nousee viereisiä portaita ylös.
Hytermän upeat saaret Kerimäen kirkonkylän itäpuolella ovat luonnonsuojelualuetta. Saarten kauniin harjuluonnon ja hienon järvimaiseman kruunaa Kerimäen nimismiehen, Romu-Heikiksikin kutsutun sotakamreeri Heikki Häyrysen, kokoama ulkomuseo vanhoine rakennuksineen. Hytermän erikoisin nähtävyys on vuonna 1937 valmistunut yli seitsenmetrinen, kivistä ja myllynkivistä muurattu "Työnmuisto" – menneiden ja tulevien sukupolvien työlle omistettu muistomerkki.

Hytermän sijainti SuomessaSijainti: Hytermä sijaitsee Savonlinnan kaupungissa, Kerimäellä, Puruveden saaressa. Kohteeseen pääsee vain veneellä.

Vieraile: Alueeseen voi tutustua omatoimisesti avovesiaikana. Rakennukset on lukittu.

Tekemistä ja näkemistä: Romu-Heikin valtakunnan pihapiiri "Työn muistomerkkeineen". Viitoitettu ja opastauluin varustettu "Romu-Heikin polku" johdattelee hautausmaan edustalle sekä komeiden harjumetsä- ja järvimaisemien äärelle. Lue lisää Hytermän nähtävyyksistä.

Palvelut: Hytermässä on infotaulu, käymälä ja viitoitettu polku. Lähimmät muut palvelut löytyvät Kerimäen taajamasta.

Soveltuvuus: Sopii hyvin päiväretkikohteeksi koko perheelle. Sopii myös kansanperinteestä kiinnostuneelle. Kohteella ei ole esteettömiä palveluita.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/hyterma