Muut luontokohteet - Lumoudu luonnosta

Luonnonsuojelualueet

Oletko jo kokenut Lenholmin keväisen kukkaloiston, seurannut lintujen elämää Ilmakkiaavalla tai hämmästellyt Kulhanvuoren Syväojanrotkon paannejääseinämää? Suomen luonto ihastuttaa kaikkina vuodenaikoina ja tuttukin paikka voi näyttää aivan uudelta, jos siellä käy eri aikaan kuin yleensä.

Luonnonsuojelualueet ovat usein melko pieniä, ja ne sopivatkin parhaiten päiväretkeilyyn.

Suurella osalla alueista saa retkeillä jokaisenoikeuksin, mutta osalla liikkumista on rajoitettu eläinten ja kasvien suojelemiseksi. Esimerkiksi luonnonpuistot on perustettu ensisijaisesti luonnonsuojelua ja tutkimusta varten. Luontoon.fi-sivustolla esitellään ne luonnonpuistot, joissa saa kulkea merkityillä reiteillä. Muissa luonnonpuistoissa ei saa liikkua lainkaan ilman kirjallista lupaa. Kaikki luonnonpuistot on esitelty Metsa.fi-sivustolla.

Muut alueet

Onko kaikki Suomen kolkat jo koluttu? Olisiko jokin luonnon helmi vielä kätkettynä? Löydä erilaisia retkeilyyn ja luonnossa virkistäytymiseen tarkoitettuja kohteita, jotka eivät ole lailla perustettuja. Tällaisia ovat muun muassa Metsähallituksen virkistysmetsät ja monet muut retkeilijöiden suosimat kohteet valtion mailla.

Lisätietoja:

Hae retkikohdetta

Löydä itsellesi sopiva retkikohde karttahaulla.