Söderskär

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
Retkeilijöitä ja veneitä Söderskärin majakan edustalla. Saariryhmän korkeimmalla kohdalla seisoo yli 150-vuotias Söderskärin majakka. Kuva: Kai Takala.

Karujen kallioluotojen muodostama Söderskär on merilintujen paratiisi. Saaren keskipisteenä kohoaa 150-vuotias majakka.

 

Sijainti: Porvoon ulkosaaristossa, noin 15 meripeninkulman (n. 28 km) päässä Helsingistä. 

Vieraile: Omalla veneellä saapuville avoinna 1.8. – 30.4., maihinnousu kielletty 1.5.–31.7. pesimärauhan vuoksi. Maksullisia yleisöristeilyitä on tarjolla myös rauhoitusaikana. Tutustuminen saareen on maksutonta, mutta vierailu majakassa on maksullista. Lisätietoja (soderskar.fi)

Tekemistä ja näkemistä: Majakka, jossa on esillä saaren ja majakan historiasta kertova näyttely. 

 

Palvelut: Yleisöristeilyt (soderskar.fi), venekuljetuspalvelut sekä retkisatama. Risteilyaluksen kahvila kaikkien käytössä aluksen ollessa Söderskärissä. 

Soveltuvuus: Sopii vesiretkeilijöille ja lintuharrastajille sekä kulttuurista kiinnostuneille. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Kohdetta hoitaa Metsähallitus, Rannikon luontopalvelut. Toiminnasta vastaa EW Finland Oy.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut. Toiminnasta vastaa EW Finland Oy.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/soderskar