Rödjanin kalastajatila ja luontotupa

2.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Rödjanin kalastajatila. Kuva: Hans-Erik Nyman

Tammisaaren saariston kansallispuiston sijainti SuomessaEtelä-Suomi, Uusimaa
Raasepori (raasepori.fi)
Tammisaaren saariston kansallispuisto

Tammisaaren kansallispuistossa Rödjanin luontotuvassa voit tutustua näyttely avulla haahkaparin elämään ja Rödjanin historiaan. Tila on melonnan maailmanmestari (1950) ja olympiakultamitalisti (1952) Thorvald Strömbergin lapsuudenkoti (svenska.yle.fi, linkki ruotsiksi).

Aukioloajat

Ryhmillä on mahdollisuus tutustua luontotupaan sopimuksen mukaan. Lisätietoja ja varaukset: yrittäjä Micke Röbergiltä, 0440 496741 

Kulkuyhteydet ja kartat

Rödjan sijaitsee Tammisaaren saaristossa Älgön saaressa.

Omalla veneellä

  • Rödjan (59°51,9´ 23°23,7´) on retkisatama, jonka syvyys on 1 - 2 metriä. Kiinnittyä voi vierasvenelaituriin joka on noin 20 m Rödjanin päälaiturista länteen. Yöpymisestä veloitetaan laiturimaksu.
  • Lyhytaikaista päivävierailua varten oleva pontoonilaituri vierasveneille sijaitsee Rödjanin oman laiturin itäpuolella.
  • Lisää kiinnityssilmukoita löytyy kalliolla 200 metriä Rödjanista länteen.

Taksiveneellä tai kajakilla

Rödjanin luontotuvan kulkuyhteyskartta

Sähköiset kartat

Palvelut

Piha-alue

  • Pihapiiristä lähtee noin 2 km pitkä luontopolku, jonka varrella on näkötorni. Luontopolku antaa kulkijalleen yleiskuvan sisäsaaristovyöhykkeen luonnosta. Polun alusta voi lainata aiheesta kertovan vihkon.
  • Luontotuvan pihassa on kuivakäymälä, keittokatos sekä koiratarha. Avotulen teko metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana on kielletty myös tulentekopaikoilla. Tarkista voimassa olevat varoitukset (www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset).  Kielto ei koske keittokatoksia tai muita hormilla varustettuja tulisijoja.
  • Uintimahdollisuus meressä ja sisäjärvessä.
  • Tulentekopaikka ja telttailualueet.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/rodjan