Rödjanin kalastajatila ja luontotupa

Rödjanin kalastajatila. Kuva: Hans-Erik Nyman

Tammisaaren saariston kansallispuiston sijainti SuomessaEtelä-Suomi, Uusimaa
Raasepori (www.raasepori.fi)
Tammisaaren saariston kansallispuisto

Tammisaaren kansallispuistossa Rödjanin luontotuvassa voit tutustua näyttely avulla haahkaparin elämään ja Rödjanin historiaan. Tila on melonnan maailmanmestari (1950) ja olympiakultamitalisti (1952) Thorvald Strömbergin lapsuudenkoti.

Aukioloajat

Tilan pihapiirissä ja ympäristössä olevat palvelurakenteet ovat vapaasti käytettävissä. Lisäksi ryhmillä on mahdollisuus tutustua luontotupaan sopimuksen mukaan.

Lisätietoja ja varaukset: Micke Röberg, 0440 496741 

Kulkuyhteydet ja kartat

Rödjan sijaitsee Tammisaaren saaristossa Älgön saaressa.

Omalla veneellä

  • Rödjanilla (59°51,9´ 23°23,7´) on retkisatama, jonka syvyys on 1 - 2 metriä. Kiinnittyminen laituriin on rajoitettu enintään 12 tunniksi. Kalliolla 200 metriä Rödjanista länteen on useita silmukoita, joihin kiinnittymistä ei ole rajoitettu.

    Rödjanin luontotuvan kulkuyhteyskartta

Sähköiset kartat

Palvelut

Piha-alue

  • Pihapiiristä lähtee noin 2 km pitkä luontopolku, jonka varrella on näkötorni. Luontopolku antaa kulkijalleen yleiskuvan sisäsaaristovyöhykkeen luonnosta. Polun alusta voi lainata aiheesta kertovan vihkon.
  • Luontotuvan pihassa on kuivakäymälä, keittokatos sekä koiratarha. Avotulen teko metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana on kielletty myös tulentekopaikoilla. Tarkista voimassa olevat varoitukset (www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset).  Kielto ei koske keittokatoksia tai muita hormilla varustettuja tulisijoja.
  • Uintimahdollisuus meressä ja sisäjärvessä.
  • Tulentekopaikka ja telttailualueet.
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/rodjan.