Aukioloajat

Alueeseen voi tutustua ympäri vuoden omatoimisesti. Hytermän rakennukset on kuitenkin lukittu.Vanhat talon kiviportaan, metsää niiden takana.

Yhteystiedot

Kartat ja kulkuyhteydet

Autolla ja veneellä

Hytermän luonnonsuojelualueelle pääsee vain veneellä.

Hytermä sijaitsee lyhyen soutumatkan päästä mantereelta ja se on oiva päiväretkikohde. Veneitä on vuokrattavana yhteensä 3 kpl, hinta 25 €/vene/4 tuntia.

Veneiden vuokraus tapahtuu verkkokaupasta Activity Makerin nettisivuilta. Varauksen ja maksun jälkeen asiakas saa koodin, jolla hän saa pelastusliivit puisesta varustekaapista (sijaitsee Hytermän veneiden luona) sekä toisen koodin, jolla saa avaimen soutuveneen lukituksen aukaisuun.

Vaihtoehtoisesti asiakas voi tehdä varauksen Activity Makerin toimistolla osoitteessa: Olavinkatu 44, Savonlinna, p. 044 978 2127.

Savonlinnasta venerantaan on matkaa 30 km. Käänny tieltä nro 71 Kerimäen keskustaan. Keskustasta kirkon kohdalta käänny Hälväntielle, jatka tielle Tavisalontie, joka muuttuu myöhemmin Hälvänsaarentieksi. Kun olet ajanut Kerimäeltä 7 km, Hälvänsaarentiellä on viitta vasemmalle Hytermän veneet. Veneenlaskupaikalta Hytermään on lyhimmillään soutumatkaa noin 400 metriä. Hytermän laivalaiturille veneenlaskupaikalta soutumatkaa on noin 900 metriä.

Metsähallituksen yhteistyöyrittäjä T:mi Kauko Karjalainen (p. 040 548 4075) tarjoaa risteilyjä, ohjattuja retkiä ja maastoruokailuita alueella.

Kartat

Sähköiset kartat

Hytermän ohjeet ja säännöt

Luonnonsuojelualueen rauhoitusmääräyksen (vuodelta 1932) mukaan alueella on

kiellettyä

  • kaikenlainen omavaltainen metsänraiskaus ja vahingoittaminen,
  • maanotto, käyttö viljelykseen ja kivien poistaminen,
  • eläinten laiduntaminen, eläinten, kasvikunnan ja kuolleiden kasvinosien ja kivennäisten vahingoittaminen ja niihin kuuluvien aineiden kokoaminen,
  • kaikenlainen avotulen pito sekä
  • metsästäminen.

Metsää on hoidettava metsänhoidollisella asiantuntemuksella yksinomaan luonnon kauneutta silmälläpitäen.