Aukioloajat

Kuva: Mari LaukkanenAlueeseen voi tutustua ympäri vuoden omatoimisesti. Hytermän rakennukset on kuitenkin lukittu.

Yhteystiedot

Kartat ja kulkuyhteydet

Autolla ja veneellä

Hytermän luonnonsuojelualueelle pääsee vain veneellä. Kesäisin voi vuokrata soutuveneen Kerimäen Kahvila Katriannasta (Puruvedentie 63, Kerimäen kirkon kupeessa Kirkkorannan puolella) sen aukioloaikoina. Veneen avaimet saa kahvilasta, kun maksu on suoritettu sinne.. Savonlinnasta venerantaan on matkaa 30 km. Käänny tieltä nro 71 Kerimäen keskustaan. Keskustasta kirkon kohdalta käänny Hälväntielle, jatka tielle Tavisalontie, joka muuttuu myöhemmin Hälvänsaarentieksi. Kun olet ajanut Kerimäeltä 7 km, Hälvänsaarentiellä on viitta vasemmalle Hytermän veneet. Veneenlaskupaikalta Hytermään on lyhimmillään soutumatkaa noin 400 metriä. Hytermän laivalauturille veneenlaskupaikalta soutumatkaa on noin 900 metriä.

Metsähallituksen yhteistyöyrittäjä T:mi Kauko Karjalainen (p. 040 548 4075) tarjoaa risteilyjä, ohjattuja retkiä ja maastoruokailuita alueella.

Kartat

Sähköiset kartat

Hytermän ohjeet ja säännöt

Luonnonsuojelualueen rauhoitusmääräyksen (vuodelta 1932) mukaan alueella on

kiellettyä

  • kaikenlainen omavaltainen metsänraiskaus ja vahingoittaminen,
  • maanotto, käyttö viljelykseen ja kivien poistaminen,
  • eläinten laiduntaminen, eläinten, kasvikunnan ja kuolleiden kasvinosien ja kivennäisten vahingoittaminen ja niihin kuuluvien aineiden kokoaminen,
  • kaikenlainen avotulen pito sekä
  • metsästäminen.

Metsää on hoidettava metsänhoidollisella asiantuntemuksella yksinomaan luonnon kauneutta silmälläpitäen.