Saimaan luontokeskus Riihisaari

Saimaan luontokeskus Riihisaari. Kuva: Mari Laukkanen

Tervetuloa Saimaan luonto- ja kulttuurikeskukseen

Historiallinen ympäristö Olavinlinnan naapurissa ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus Riihisaaresta ainutlaatuisen käyntikohteen. Riihisaaressa toimivat Savonlinnan maakuntamuseo ja Metsähallitus. Riihisaaressa on myös Savonlinnan seudun matkailuinfo. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus, joka tarjoaa elämyksiä ja tietoa alueen kulttuurihistoriasta ja luonnosta ympäri vuoden.

Aukioloajat vuonna 2018 

Tammi-huhtikuu ti-su klo 10-17
Toukokuu ma-pe klo 9-17, la-su klo 10-17
Kesä-elokuu joka päivä 10-17
Syys-joulukuu ti-su klo 10-17

Lisäksi tilauksesta ja tapahtumien yhteydessä. Varmista juhlapyhien poikkeukselliset aukioloajat: puh. 044 417 4466. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Yhteystiedot

Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna

Puhelin: 0206 39 5929

Sähköposti: saimaa(at)metsa.fi

Sijainti: Linnankadun itäpäässä Savonlinnan (www.savonlinna.fi) vanhassa kaupungissa, aivan Olavinlinnan naapurissa.

Vieraile: Avoinna ympäri vuoden, kesäkuukausina joka päivä. Museokauppaan sekä matkailu- ja retkeilyinfoon on vapaa pääsy, näyttelyihin pääsymaksu (www.savonlinna.fi/riihisaari). Ryhmäopastukset 60 – 110 € / ryhmä. Lue lisää

Tekemistä ja näkemistä: Uusi Saimaan sylissä -perusnäyttely, syksyllä 2018 purettava vanha Laiturilla – Elämää Saimaan rannoilla -perusnäyttely osin, museon vaihtuvat näyttelyt ja kesäkaudella museolaivat Riihisaaren laiturissa. Tapahtumia ympäri vuoden, saimaannorppalyhytelokuvia ja muita luontofilmejä. Lue lisää

Soveltuvuus: Mielenkiintoinen kohde kaiken ikäisille. Sopii myös liikuntaesteisille. Luontokeskukseen ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Palvelut: Ryhmäopastuksia, tapahtumia, retkeilyinfo, museokauppa, tilojen vuokraus.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/saimaanluontokeskus

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.