Saimaan luontokeskus Riihisaari

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Retkeilijä perehtyy näyttelyyn Saimaan luontokeskuksessa. Saimaan luontokeskus Riihisaari.

Tervetuloa Saimaan luonto- ja museokeskukseen

Historiallinen ympäristö Olavinlinnan naapurissa ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Saimaan luonto- ja museokeskus Riihisaaresta ainutlaatuisen käyntikohteen. Riihisaaressa toimivat Savonlinnan maakuntamuseo ja Metsähallitus. Riihisaaressa on myös Savonlinnan seudun matkailuinfo. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus, joka tarjoaa elämyksiä ja tietoa alueen kulttuurihistoriasta ja luonnosta ympäri vuoden.

Aukioloajat vuonna 2020

Päivittäin klo 10-17, toukokuussa klo 9-17. Huomaa poikkeukset alla.

Suljettu:

10.4. pitkäperjantaina  
19.–20.6. juhannuksena  
6.12. itsenäisyyspäivänä  
14.–24.12. jouluna
 

HUOM! Riihisaaren museorakennuksen remontin vuoksi Saimaan luonto- ja museokeskus toimii väliaikaisesti (kevääseen 2021 asti) Nälkälinnanmäellä entisessä kirjastorakennuksessa, Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna.

Riihisaaren museorakennuksessa tehdään peruskorjaus ja rakennuksen toiminnot ovat siirtyneet väliaikaistiloihin läheiselle Nälkälinnanmäelle osoitteeseen Tottinkatu 6a. Varsinaista perusnäyttelyä ei väistötiloissa ole, eikä teemapajoja toteuteta, mutta muilta osin entiset palvelut ovat remontin ajankin saatavilla. Saimaan sylissä -perusnäyttely kokonaisuudessaan pystytetään Riihisaareen uudestaan keväällä 2021.

Yhteystiedot

Osoite: Riihisaari, 57130 Savonlinna / 21.10.2019 alkaen Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna.

Puhelin: 0206 39 5929

Sähköposti: saimaa(at)metsa.fi

Sijainti: Linnankadun itäpäässä Savonlinnan (savonlinna.fi) vanhassa kaupungissa, aivan Olavinlinnan naapurissa.

Vieraile: Avoinna ympäri vuoden, joka päivä. Museokauppaan sekä matkailu- ja retkeilyinfoon on vapaa pääsy, näyttelyihin pääsymaksu (savonlinna.fi)

Tekemistä ja näkemistä: Uusi Saimaan sylissä -perusnäyttely, museon vaihtuvat näyttelyt ja kesäkaudella museolaivat Riihisaaren laiturissa. Tapahtumia ympäri vuoden, lyhytelokuva saimaannorpasta. Lue lisää Tekemistä ja näkemistä Saimaan luontokeskuksessa.

Soveltuvuus: Mielenkiintoinen kohde kaiken ikäisille. Sopii myös liikuntaesteisille. Luontokeskukseen ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Palvelut: Teemaopastuksia koululaisryhmille, tapahtumia, retkeilyinfo, museokauppa, tilojen vuokraus.

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/saimaanluontokeskus