Saimaan luontokeskus Riihisaari

3.3.2021
Luontokeskuksia voidaan joutua sulkemaan ja alueelliset tilanteet vaihtelevat. Tarkasta tilanne sen luontokohteen tai luontokeskuksen sivulta, jonne olet menossa.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Retkeilijä perehtyy näyttelyyn Saimaan luontokeskuksessa. Saimaan luontokeskus Riihisaari.

Tervetuloa Saimaan luonto- ja museokeskukseen

Historiallinen ympäristö Olavinlinnan naapurissa ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Saimaan luonto- ja museokeskus Riihisaaresta ainutlaatuisen käyntikohteen. Riihisaaressa toimivat Savonlinnan maakuntamuseo ja Metsähallitus. Riihisaaressa on myös Savonlinnan seudun matkailuinfo. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus, joka tarjoaa elämyksiä ja tietoa alueen kulttuurihistoriasta ja luonnosta ympäri vuoden.

Aukioloajat vuonna 2021

Päivittäin klo 10-17, heinäkuussa klo 10-18. Huomaa poikkeukset alla.

Suljettu:

2.4. pitkäperjantaina  
25.–26.6. juhannuksena  
6.12. itsenäisyyspäivänä  
20.–24.12. jouluna
 

HUOM! Riihisaaren museorakennuksen remontin vuoksi Saimaan luonto- ja museokeskus toimii väliaikaisesti kevääseen 2021 asti Nälkälinnanmäellä entisessä kirjastorakennuksessa, Tottinkatu 6a, 57130 Savonlinna.

Riihisaaren museorakennuksessa tehdään peruskorjaus ja rakennuksen toiminnot ovat siirtyneet väliaikaistiloihin läheiselle Nälkälinnanmäelle osoitteeseen Tottinkatu 6a. Varsinaista perusnäyttelyä ei väistötiloissa ole, eikä teemapajoja toteuteta, mutta muilta osin entiset palvelut ovat remontin ajankin saatavilla. Saimaan sylissä -perusnäyttely kokonaisuudessaan pystytetään Riihisaareen uudestaan keväällä 2021.

Sijainti: Linnankadun itäpäässä Savonlinnan (savonlinna.fi) vanhassa kaupungissa, aivan Olavinlinnan naapurissa.

Vieraile: Avoinna ympäri vuoden, joka päivä. Museokauppaan sekä matkailu- ja retkeilyinfoon on vapaa pääsy, näyttelyihin pääsymaksu (savonlinna.fi)

Tekemistä ja näkemistä: Uusi Saimaan sylissä -perusnäyttely, museon vaihtuvat näyttelyt ja kesäkaudella museolaivat Riihisaaren laiturissa. Tapahtumia ympäri vuoden, lyhytelokuva saimaannorpasta. Lue lisää Tekemistä ja näkemistä Saimaan luontokeskuksessa.

Soveltuvuus: Mielenkiintoinen kohde kaiken ikäisille. Sopii myös liikuntaesteisille. Luontokeskukseen ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Palvelut: Teemaopastuksia koululaisryhmille, tapahtumia, retkeilyinfo, museokauppa, tilojen vuokraus.

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/saimaanluontokeskus