Metsähallitus poistaa Kuusiston piispanlinnan alueen tulentekopaikan 

(Päivitetty 1.9.2023)

Metsähallitus on purkanut Kuusiston piispanlinnan alueella sijaitsevan tulentekopaikan, ja jatkossa koko alueella on pysyvä tulentekokielto. Kuusiston linnan kulttuuriperintöarvoja halutaan vaalia ja varmistaa, ettei tulesta koidu alueen historiallisille rakennuksille haittaa ja vaaraa. Metsähallitus haluaa myös mahdollistaa hienon historiakohteen saavutettavuuden esteettömiä palveluja tarvitseville asiakkailleen, joten alueen esteettömyyttä kehitetään. 

Kuusiston Piispanlinnan vierailukeskuksen kesä 2023

(Päivitetty 19.6.2023)

Vierailukeskuksen näyttelytilassa nähtävillä uusi Kuusiston piispanlinna, linnasta raunioiksi esitys. VR-esityksien uutuutena on keskiaikaiset hirviöt. Esityksen . alaikäräjä on 12 vuotta. Kahvilasta saa tänä kesänä makean lisäksi myös suolaista huikopalaa.

Juhannuksesta lähtien tulee kanootteja ja kajakkeja vuokrattavaksi

Vierailukeskuksen kotisivut

Vierailun pelisäännöt

(Päivitetty 27.3.2023)
Kuusiston piispanlinnan raunioilla käy päivittäin paljon väkeä. Yhteisen edun nimissä muistutuksena kolme vierailun perussääntöä: 
1. Kuusiston linnalla on tulentekopaikka. Tulta ei saa tehdä muualle, kuin merkitylle tulentekopaikalle.  Tulta ei saa tehdä merkitylle tulentekopaikallekaan silloin, kun voimassa on ruohikko- tai metsäpalovaroitus. 
2. Telttailu ei ole sallittua. Kuusiston linna on muinaismuistolain tarkoittama kiinteä muinaisjäännös ja linnaa ympäröivä alue on muinaisjäännösaluetta. Muinaismuistolain nojalla maan pinnan lävistäminen on kielletty minkä lisäksi Metsähallitus katsoo, ettei leiriytyminen sovi suojeluarvoiltaan poikkeuksellisen arvokkaan alueen luonteeseen.
3. Raunioilla kiipeily on kielletty turvallisuus- ja suojelusyistä johtuen.

 

Tutustu mobiilioppaaseen!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy mobiiliopas. Avaa lisätietoja kohteesta.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.

Uutisia Kuusiston piispanlinnan raunioilta

Kuusistonpiispanlinnanrauniot

   #Kuusistonlinnanrauniot

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.