Vierailun pelisäännöt

(Päivitetty 27.3.2023)
Kuusiston piispanlinnan raunioilla käy päivittäin paljon väkeä. Yhteisen edun nimissä muistutuksena kolme vierailun perussääntöä: 
1. Kuusiston linnalla on tulentekopaikka. Tulta ei saa tehdä muualle, kuin merkitylle tulentekopaikalle.  Tulta ei saa tehdä merkitylle tulentekopaikallekaan silloin, kun voimassa on ruohikko- tai metsäpalovaroitus. 
2. Telttailu ei ole sallittua. Kuusiston linna on muinaismuistolain tarkoittama kiinteä muinaisjäännös ja linnaa ympäröivä alue on muinaisjäännösaluetta. Muinaismuistolain nojalla maan pinnan lävistäminen on kielletty minkä lisäksi Metsähallitus katsoo, ettei leiriytyminen sovi suojeluarvoiltaan poikkeuksellisen arvokkaan alueen luonteeseen.
3. Raunioilla kiipeily on kielletty turvallisuus- ja suojelusyistä johtuen.

Tutustu mobiilioppaaseen!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy mobiiliopas. Avaa lisätietoja kohteesta.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.

Uutisia Kuusiston piispanlinnan raunioilta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Kuusistonpiispanlinnanrauniot

   #Kuusistonlinnanrauniot