Latokartanonkosken aktiviteetit

Mitä Latokartanonkoskella voi tehdä?


Patikointi 
Lyhyehkö piipahdus kosken äänimaailmaa kuunnellen virkistää. Keltaisella ja vihreällä värillä merkityt polut ohjaavat kulkijaa vaivihkaa ohi hienojen näkymien ja yksityiskohtien kummallakin puolella koskea. Kosken voi ylittää kävelysiltaa pitkin kahdessa paikassa.
Osa poluista on vihreällä värillä merkittyjä umpiperiä, joista palataan keltaisella merkitylle pääpolulle.
Suuri osa yhteensä vajaan kahden kilometrin pituisesta reitistä on helppokulkuista ja sopii myös esimerkiksi lastenvaunuille.
Luontopolun varren opastaulut syventävät tietoutta sekä alueen luonnosta että vanhoista rakennelmista. Pysythän merkityillä poluilla ja teillä etkä kuluta haavoittuvaa maastoa kulkemalla muualla.

Reittimerkintöjä puissa ja opasviitassa metsässä.
 

Lintujen tarkkailu
Latokartanonkosken rantametsissä pesii monia varpuslintuja, jotka suosivat lehtoja ja kuusimetsiä. Koskessa voi nähdä syksystä kevääseen koskikaroja. Harvinaisuuksista saattaa joskus kohdata esimerkiksi virtavästäräkin.

Kalastus
Latokartanonkosken vapalupa-alueen luvalla 7594 alueella on sallittu ainoastaan perhokalastus. Katso kalastusluvat, -ehdot ja -maksut (eraluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi
Kalastus myllyraunion alapuolella olevissa sivu-uomissa on kielletty. Samoin aivan myllyraunion kohdalla kalastus on kielletty.