Tekemistä ja näkemistä Seilin saarella

Seilissä voit tutustua saaren synkeään menneisyyteen ja siitä kertovaan museokirkkoon sekä nauttia Saaristomeren suurenmoisista maisemista: 

  • Seilin museokirkko on rakennettu vuosina 1733–1734, jolloin Seilissä toimi leprasairaala. Kirkossa on yhä nähtävillä leprapotilaille tarkoitettu, muusta seurakunnasta aidalla erotettu tila, jossa on oma alttarinsa ehtoollista varten ja jolla oli aikoinaan oma sisäänkäyntinsä. Kirkossa järjestetään kesäisin jumalanpalveluksia, konsertteja ja muuta kulttuuritoimintaa. Kirkkoon voi tilata myös yleisöopastuksen. Tutustu museokirkon historiaan sekä kirkon pääsymaksuihin, aukioloaikoihin ja yleisöopastuspalveluihin.
  • Saaressa on ravintolapalveluita, yöpymismahdollisuus sekä opastettuja kierroksia (visitseili.fi).
  • Luontopolku (1,7 km) kulkee saaren eteläosan rehevissä lehdoissa, perinnemaisemissa ja rantakallioilla. Polun opasteet kertovat Saaristomeren tutkimuslaitoksen (utu.fi) tekemästä tutkimustyöstä saaristossa. 
  • Patikointireitti (1,3 km) tutustuttaa Seilin tärkeimpiin paikkoihin. Reitin varrella olevat opastaulut kertovat saaren luonnosta ja historiasta. Vierailijoiden toivotaan noudattavan karttaan merkittyä reittiä. Reitti kulkee soratietä pitkin ja on helppokulkuinen mutta mäkinen.
  • Saaren luonto on vivahteikas sekoitus reheviä lehtoja, kauniita perinnemaisemia ja karuja havupuumetsiköitä. Tutustu Seilin luontoon.
  • Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos (utu.fi) aloitti Seilissä toimintansa entisissä mielisairaalan tiloissa vuonna 1964. Seilin kenttäasemalla tutkitaan Saaristomeren ja koko Itämeren alueen ekosysteemeitä. 
  • Jokaisenoikeudella voi onkia ja pilkkiä. Kaikkien yli 18-vuotiaiden ja alle 70-vuotiaiden tulee maksaa kalastonhoitomaksu (eraluvat.fi), jos kalastetaan muuten kuin pilkkimällä tai onkimalla. Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.
On kevät. Polun varrella kukkii kevätesikoita ja puiden lehdet ovat vasta avautuneet. Polulla kävelee ihmisiä poispäin kamerasta.
 

 

 

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää