Raaseporin rauniolinna sijaitsee Hanko - Mäntsälä -tien (valtatie 25) eteläpuolella lähellä Snappertunan kirkonkylää Raaseporin kaupungissa. Raaseporin rauniolinnalle on Hangosta matkaa 46 km, Helsingistä 86 km ja Turusta 128 km.

Aukioloajat

Raaseporin linna oli Länsi-Uudenmaan hallintokeskus keskiajalla. Kuninkaallisen linnan historiaan mahtuu tuhansia tarinoita lumoavasta rakkaudesta ja aarrelaivan haaksirikosta kohtalokkaaseen olutkellareiden romahtamiseen ja linnan valtakauden päättymiseen.

Katso aukioloajat ja pääsymaksut (raaseporinlinna.fi).

Tekemistä ja näkemistä

Vieraile Raaseporin rauniolinna.

Junalla Karjaalle ja Dragsvikiin

Junalla (vr.fi) lähimmäksi Raaseporin rauniolinnaa pääsee Karjaalle (12 km) tai Dragsvikiin (14 km).

Pyörällä Raaseporin rauniolinnalle

Raaseporin rauniolinnalle on opasteet valtatie 25:lta. Käänny valtatie 25:lta Degerbyn kohdalla Huskvarnintielle (tie nro 1102) ja polje sitä pitkin 4,9 km. Tämän jälkeen käänny oikealle Vanhalle rannikkotielle (tie nro 1050) ja jatka 1,4 km. Käänny vasemmalle Raaseporin linnantielle ja polje 1,2 km.

Vaihtoehtoinen pyöräilyreitti (visitraseborg.com) kulkee Snappertunan kirkonkylän halki. Polje Snappertunan Kirkkotietä ja edelleen Väktarintietä pitkin, jolta käännytään oikealle linnalle. Polkupyöriä on vuokrattavissa (bikeland.fi) lähialueelta. Tutustu myös alueen muihin pyöräilyreitistöihin; (bikeland.fi) ja (southbycycle.fi).

Autolla Raaseporin rauniolinnalle

Pysäköintialue sijaitsee noin 400 metrin päässä linnasta Raaseporinjoen toisella puolella, Raaseporin linnantien varrella. Valtatie 25:lta on opasteet Raaseporin rauniolinnalle. Useat navigaattorit ohjaavat kulkemaan suljetun yksityistien kautta. Käytä navigaattorissa osoitetta Hästöntie 2, Raasepori.

Bussilla tai junalla Raaseporin rauniolinnalle

Saapuminen onnistuu myös ilman autoa, aikatauluja ja lisäohjeita;  Ilman autoa Raaseporin rauniolinnalle