Vieraile Söderskärissä

Aukioloajat vuonna 2021

Saarelle on vapaa pääsy, mutta lintujen pesimärauhan turvaamiseksi Söderskärin majakka- ja luotsisaarella maihinnousu on kielletty 1.5.–31.7. välisenä aikana, muilla saarilla ja luodoilla 15.8. asti. Lisätiedot yleisöristeilyistä (soderskar.fi)

Omalla veneellä saapuville kävijöille majakka- ja luotsisaari ovat avoinna 1.8. – 30.4. Tutustuminen saareen on maksutonta. Söderskärin majakka on yksityisessä omistuksessa ja vierailu majakassa on maksullista (soderskar.fi).

Yhteystiedot 

Pieni matkustajalaiva Söderskärin majakan edustalla, kauempana ulapalla purjevene.

Kulkuyhteydet

Söderskär sijaitsee Porvoon ulkosaaristossa (porvoo.fi), noin 15 meripeninkulman (noin 28 kilometrin) päässä Helsingistä. Kohteeseen pääsee ainoastaan vesitse. 

Veneellä 

  • Omalla veneellä saapuville kävijöille majakka- ja luotsisaari ovat avoinna 1.8. – 30.4., muuna aikana on voimassa maihinnousukielto. Veneilijät voivat rantautua luotsisaaren suojaisassa poukamassa olevaan laituriin (Luotsisaaren laiturin koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 6.52448' lon: 25° 24.26925'ETRS-TM35FIN: N:6664592 E:411304 ) tai ympäri saarta oleviin kallioihin, joissa on kiinnityskoukkuja. Majakkasaaressa oleva päälaituri on tarkoitettu ensisijaisesti risteilyaluksille.

Risteilyllä

  • Kohteeseen ei ole reittiliikennettä, mutta sinne järjestetään kesäkaudella tilaus- ja yleisöristeilyjä mm. Helsingistä. Lisätietoa risteilyistä ja tilausvenekuljetuksista saa EW Finland Oy:ltä (soderskar.fi)

Kartat

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa.

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää