Tekemistä ja näkemistä Raaseporin linnanrauniolla

Raaseporin keskiaikainen linna on yksi Suomen merkittävimmistä ja komeimmista linnanraunioista. Voit nauttia kesäpäivästä täällä monella tavalla:

  • Raaseporin rauniolinna kertoo kiehtovasta keskiajasta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Elämänmeno Raaseporin linnassa vaihteli hallintokeskuksen arjesta loisteliaaseen hovielämään. Samoile ritarisalissa ja tornikammareissa, eläydy sodankäynnin tunnelmiin ampumakäytävässä ja ihaile maisemia näköalatasanteella!
  • Linnanvoudin tupa toimii kahvila–ravintolana. Se on myös historiallisesti kiinnostava käyntikohde. Kahvila avasi ovensa jo vuonna 1893 Turistimajan nimellä. Linnanvoudin tupaan pääsee ramppia pitkin, mutta esteetöntä käymälää tuvassa ei ole.
  • Lemmenpolku (0,5 km) johdattaa sinut linnanrauniolta lammaslaitumen ja arvokkaiden perinnemaisemien  läpi Snappertunan Forngårdernin talomuseoon. Polku on verrattain helppokulkuinen mutta paikoin kapea, ja sen varrella on yksi jyrkähkö rinne.

Metsäpolku.

Metsään rakennetut pitkokset joiden vieressä puuaitaa.

Lampaiden aidattu laidun auringon paisteessa. Etualalla aitauksen puinen portti.

  • Forngårdernin talomuseon (lansiuudenmaanmuseot.fi) talonpoikaisrakennukset esittelevät 1700–1800-lukujen elämää kalastaja- ja talonpoikaistiloilla. Myös Snappertunan kirkko ja kaunis kirkonkylä sijaitsevat lähellä museota.
  • Yleisöopastuksia, kuten opastuskierroksia linnassa.  
  • Tapahtumia järjestetään linnassa ja sen ympäristössä ahkerasti: esimerkiksi keskiaikapäiviä, muinaismarkkinoita, juhannusjuhlia ja jouluhartauksia. Lue lisää Ajankohtaista-sivulta
  • Raaseporin kesäteatteri (raseborg.org) sijaitsee linnan kupeessa ja tarjoaa teatterielämyksiä ruotsiksi.
  • Luonto linnan liepeillä on kaunista katseltavaa. Linnan lähimaastossa on lehtoja ja niittyjä. 

 

Retkietiketti

1. Kunnioita luontoa.

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää