Ajankohtaista Korteniemen perinnetilalla

Korteniemen juhannus 

(Julkaistu 20.6.2024)

Millainen on Korteniemen perinnetilan keskikesän juhla eli juhannus?
Juhannuksena Korteniemen perinnetilan ovipieliin pystytetään juhannuskoivut ja tupa kaunistetaan monin kukkakimpuin ja levittämällä lehviä ikkunanpieliin ja lattialle. Niiden tarkoitus on juhlistaa keskikesän luontoa, muuta ennen niiden uskottiin myös tuovan karjaonnea. Emäntä sitoo vihtoja ja saippuankeittopata porisee pihassa. Lampaat, kanat ja lehmät täydentävät järvenrannassa sijaitsevan maalaisidyllin. Tosin eläimet tekevät juhlapäivänäkin työtään eli ylläpitävät perinneympäristöä. 

Perinnetila on avoinna koko kesän, myös juhannuksena, torstaista sunnuntaihin kello 11-17. Tilan ympäristössä voi vierailla ja käydä tervehtimässä eläimiä myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Juhannuksena Korteniemessä aistii hyvin perinnetilan perimmäisen tarkoituksen eli perinneympäristön ja aineettoman ja aineellisen kulttuuriperinnön ylläpitämisen.

Korteniemessä on hieno hiekkaranta nuotiopaikkoineen ja tilalta lähtee erimittaisia reittejä kansallispuiston luontoon. Liesjärven kansallispuisto perinnetiloineen tarjoaa oivallisen mahdollisuuden keskikesän juhlan viettoon.
Tervetuloa! Vapaa pääsy!

 

Tapahtumat Korteniemi 2024

(Julkaistu 18.3.2024)

  • 8.6. Leivontapäivä
  • 24.7. Lasten perinnepäivä
  • 14.9. Kulttuuriympäristöpäivä eli rukiin puinti

Tulevana kesänä 2024 on Letkun kyläyhdistyksen kesäkahvila heinäkuun lauantaisin.

Sirkku Anttila ja Pekka Koivukunnas järjestävät hiilipiirustuspäivän 6.7.2024. 

Korteniemen perinnetilan ryhmäopastukset varattavissa verkkokaupan kautta!

(Julkaistu 5.3.2024)

Korteniemen perinnetilalla järjestetään kesäaikaan aukioloaikoina opastuksia, joissa opas kertoo paikan historiasta ja vanhan ajan elämästä. Opastuksia pidetään kaiken ikäisille.

  • Opastus kestää noin tunnin ja maksaa 50€ ryhmää kohti. Ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä. Isompien ryhmien on tehtävä varaus usealle tunnille.
  • Opastukset on nyt varattavissa verkkokaupan kautta (eraluvat.fi)
  • Huomioithan, että jokainen varattava tunti on klikattava omana tuotteena ostoskoriin. Älä lisää mitään kohtaan määrä/KPL. Laskutustietojen viimeisenä on Lisätietoja -laatikko. Kirjoita sinne ryhmänne nimi.
  • Varhaiskasvatuksen ryhmille opastus on maksuton. Varhaiskasvatuksen ryhmien on varattava opastus edelleen asiakaspalvelumme kautta: sisasuomi(at)metsa.fi, 0206 39 5270 
  • Koululaisryhmille on tarjolla myös Pellosta pöytään -perunaopastus, joka kestää 1 tunnin. Hinta opastukselle on 50€. Myös tämä opastus voi varataan verkkokaupan kautta ja kirjoittamalla varauksen lisätietokenttään: Pellosta pöytään-perunaopastus. Ryhmän maksimikoko on 25 oppilasta.
  • Jos haluat opastuksen aukioloaikojen ulkopuolella, voit tiedustella opastuksia yrittäjiltä.  

Kaivon vesi on juotavaa

(Julkaistu 15.6.2023)

Korteniemen rengaskaivon vedelle tehtiin talousvesitutkimus 24.5.2023. Kaivon vesinäyte täytti tutkituilta osin talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja laatusuositukset. Kaivo on Korteniemen perinnetilan pihapiirissä. 

Ajo-ohje Korteniemen perinnetilalle

(Päivitetty 5.6.2023)

Google maps ja navigaattori antavat usein väärän ajo-ohjeen ohjaten valtatie 2:lta Hennontielle, joka on huonokuntoinen yksityistie. Tässä on oikea ajo-ohje: Käänny valtatie 2:lta Kansallispuistontielle. Risteyksessä on opaste, jossa lukee "Liesjärven kansallispuisto" ja "Korteniemen perinnetila". Tämä risteys sijaitsee Helsinki - Pori-valtatien varrella 24 km:n päässä Karkkilasta ja 22 km:n päässä Forssasta. Kun olet kääntynyt Kansallispuistontielle, seuraa opasteita Korteniemen perinnetilalle.

Bussilla pääsee noin 4 km:n päähän

(Julkaistu 5.6.2023)

Valtatie 2:lla liikennöi pikavuoroja (ks. www.matkahuolto.fi) päivittäin. AIkatauluhakuun voi kirjoittaa kohteeksi Liesjärven kansallispuisto, jolloin haku tarjoaa kohteen pysäkiksi 'Kyynärä, Tammela'. Se on Kyynäräntien risteyksessä, josta on noin 4 km:n patikkamatka Korteniemen perinnetilalle. 

Jos pyöräily maistuu patikointia paremmin, joihinkin busseihin voi ottaa polkupyörän mukaan. Tämä mahdollisuus kannattaa varmistaa liikennöitsijältä etukäteen. Ja taksillakin pääsee esimerkiksi Forssasta tai Karkkilasta, noin 22 - 24 km:n päästä Korteniemen perinnetilasta. Tilan osoite on Korteniementie 270, 31350 Liesjärvi (Tammela).

Korteniemen perinnetilalta alkaa kolme reittiä

(Julkaistu 5.6.2023)

Perinnetilalla vierailuun voi yhdistää luontevasti parikoinnin. Pysäköintialueelta lähtee kolme ympyräreittiä: Ahonnokan luontopolku (1,3 km), Punatulkunpolku (3,1 km) ja Pohjantikanpolku (5 km). Reittien opastustaulut ovat Kortenimenen pysäköintialueen opastusladossa.

Pääset reiteille, kun kuljet pysäköintialueelta metsäistä hiekkatietä harjun yli kohti perinnetilaa. Jokainen kolmesta reitistä alkaa hiekkatien kulkusuunnassa vasemmalta riihen ja makasiinin takaa.

Koiratkin ovat tervetulleita

(Julkaistu 5.6.2023)

Koirat ovat tervetulleita Liesjärven kansallispuistoon, eli myös Korteniemen perinnetilalle. Koirat, kuten muutkin lemmikit, on pidettävä kytkettyinä. Yleensä koiran kanssa saa tulla tilan tupaankin, jos koira on rauhallinen eikä siitä koidu haittaa muille vieraille.

Uutisia Korteniemen perinnetilalta

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.