Ajankohtaista Korteniemen perinnetilalla

Korteniemen perinnetila sulkeutuu poikkeuksellisesti jo 29.9.2021

(Päivitetty 29.9.2021)

Korteniemen perinnetila sulkeutuu poikkeuksellisesti jo 29.9.2021 sairastapauksen vuoksi. Alunperin Korteniemi olisi ollut avoinna vielä torstaina 30.9.2021. Kiitos kaikille talkoolaisille, kävijöille, emännille ja isännille, laiduneläinten omistajille ja tietenkin laiduneläimille. Korteniemi hiljenee hetkeksi, mutta avautuu jälleen Korteniemen joulu tapahtumaan 17.12.2021. 
 

Sadonkorjuun kiitosjumalanpalvelus sunnuntaina 5.9.

(Päivitetty 1.9.2021)

Juhlistamme sadonkorjuun aikaa hiljentymällä kiitosjumalanpalvelukseen Korteniemessä 5.9.

Lämmin kesä kypsytti mansikat jo kesäkuussa, mustikkaakin päästiin keräämään jo heinäkuun alussa. Korteniemen tilalla leikattiin ruis elokuun alussa ja kaura pari viikkoa myöhemmin. Menneenä lauantaina viljat saatiin puitua riihessä. Viime syksynä Aunus-rukiin oraaseen iskenyt kahukärpänen vei suurimman osan sadosta, mutta siemenvilja saatiin. Vanhasta savitaipalelaisesta mustasta kaurasta saatiin vähän parempi sato. Pellava sitävastoin kasvoi hyvin ja se on jo nyhdetty. Tämän kasvukauden viimeinen tapahtuma on kulttuuriympäristöpäivä, jota vietetään pellavatalkoiden merkeissä lauantaina 11.9. klo 11-17. 

Mutta nyt keskellä sadonkorjuuaikaa, kun puolukat ja karpalot kypsyvät, metsät ovat täynnänsä sieniä ja perunoiden ja juurikkaiden nostoaika lähestyy, hiljennymme kiittämään kesän sadosta Tammelan seurakunnan jumalanpalvelukseen Korteniemen perinnetilalle sunnuntaina 5.9. kello 13. Jumalanpalveluksen Korteniemen kotimetsikössä toimittaa pappi Timo Leinonen. Musiikista vastaa kanttori Katja Korja yhdessä Eemil Tikan ja Venla Tenhamin kanssa. 

Tervetuloa jumalanpalvelukseen kuuntelemaan ja laulamaan yhdessä. Samalla ennen tai jälkeen jumalanpalveluksen on mukava käydä sieni- tai marjaretkellä kansallispuistossa sekä tutustua perinnetilaan, joka on auki kello 11-17. Katso tapahtumakuvaus (tapahtumat.luontoon.fi)

Terveisiä Korteniemestä: ajo-ohjeet

(Päivitetty 18.5.2020)

Aina ei kannata luottaa navigaattoriin! Tervetuloa Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalle Kansallispuistontietä pitkin. Navigaattorit neuvovat reitin Hennontieltä, joka on todella huonokuntoinen yksityistie. 2-tieltä on opasteet Liesjärven kansallispuistoon ja Kansallispuistontielle.

Liesjärven kaivovedet on tutkittu

(Päivitetty 2.7.2020)

Korteniemen pihapiirin rengaskaivo on hyvää talousvettä, mutta pihapiirissä olevan vinttikaivon vettä ei ole tutkittu. Pirttilahden kaivon vesi tulee keittää tai käyttää desinfiointitabletteja.

Uutisia Korteniemen perinnetilalta