Ajankohtaista Korteniemen perinnetilalla

Kesäkahvila palvelee lauantaisin

(Päivitetty 5.6.2023)

Heinäkuun alusta perinnetilan tuvassa palvelee Visit Letku ry:n kesäkahvila. Kahvila on auki  lauantaisin 1.7. - 12.8.2023 klo 12 - 15 ja 10.9.2023 klo 12 - 15.

Korteniemen perinnetilan aukioloajat

(Päivitetty 5.6.2023)

Korteniemen perinnetila on auki seuraavasti:

Kesäkuussa ke - su klo 11 - 17, mutta juhannusaattona suljettu.

Heinäkuussa ti - su klo 11 - 17.

Elokuussa ja syyskuussa ke - su klo 11 - 17.

Vapaa pääsy.

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Korteniemen tapahtumat 2023

(Päivitetty 5.6.2023)

Korteniemen perinnetilan tapahtumat löytyvät sivulta Korteniemen tapahtumia 2023. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, ja tilalla voi seurata tilan elämää laitumilla, viljelyksillä ja arjen askareissa. Aukioloaikoina talon väeltä saa tietoa ja retkivinkkejä, mutta pihapiirin kulttuuriympäristöstä voi nauttia kaikkina vuodenaikoina kellon ympäri.

Isoin tapahtuma on tervanpoltto 9.9.2023. Se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, Tammelan kunnan 600-vuotisjuhlallisuuksia ja Korteniemen perinnetilan 25-vuotissyntymäpäivien viettoa. 

Ajo-ohje Korteniemen perinnetilalle

(Päivitetty 5.6.2023)

Google maps ja navigaattori antavat usein väärän ajo-ohjeen ohjaten valtatie 2:lta Hennontielle, joka on huonokuntoinen yksityistie. Tässä on oikea ajo-ohje: Käänny valtatie 2:lta Kansallispuistontielle. Risteyksessä on opaste, jossa lukee "Liesjärven kansallispuisto" ja "Korteniemen perinnetila". Tämä risteys sijaitsee Helsinki - Pori-valtatien varrella 24 km:n päässä Karkkilasta ja 22 km:n päässä Forssasta. Kun olet kääntynyt Kansallispuistontielle, seuraa opasteita Korteniemen perinnetilalle.

Bussilla pääsee noin 4 km:n päähän

(Julkaistu 5.6.2023)

Valtatie 2:lla liikennöi pikavuoroja (ks. www.matkahuolto.fi) päivittäin. AIkatauluhakuun voi kirjoittaa kohteeksi Liesjärven kansallispuisto, jolloin haku tarjoaa kohteen pysäkiksi 'Kyynärä, Tammela'. Se on Kyynäräntien risteyksessä, josta on noin 4 km:n patikkamatka Korteniemen perinnetilalle. 

Jos pyöräily maistuu patikointia paremmin, joihinkin busseihin voi ottaa polkupyörän mukaan. Tämä mahdollisuus kannattaa varmistaa liikennöitsijältä etukäteen. Ja taksillakin pääsee esimerkiksi Forssasta tai Karkkilasta, noin 22 - 24 km:n päästä Korteniemen perinnetilasta. Tilan osoite on Korteniementie 270, 31350 Liesjärvi (Tammela).

Korteniemen perinnetilalta alkaa kolme reittiä

(Julkaistu 5.6.2023)

Perinnetilalla vierailuun voi yhdistää luontevasti parikoinnin. Pysäköintialueelta lähtee kolme ympyräreittiä: Ahonnokan luontopolku (1,3 km), Punatulkunpolku (3,1 km) ja Pohjantikanpolku (5 km). Reittien opastustaulut ovat Kortenimenen pysäköintialueen opastusladossa.

Pääset reiteille, kun kuljet pysäköintialueelta metsäistä hiekkatietä harjun yli kohti perinnetilaa. Jokainen kolmesta reitistä alkaa hiekkatien kulkusuunnassa vasemmalta riihen ja makasiinin takaa.

Koiratkin ovat tervetulleita

(Julkaistu 5.6.2023)

Koirat ovat tervetulleita Liesjärven kansallispuistoon, eli myös Korteniemen perinnetilalle. Koirat, kuten muutkin lemmikit, on pidettävä kytkettyinä. Yleensä koiran kanssa saa tulla tilan tupaankin, jos koira on rauhallinen eikä siitä koidu haittaa muille vieraille.

 

 

Uutisia Korteniemen perinnetilalta

Korteniemen opastusohjelmat 2023


Pdf 765 kt (julkaisut.metsa.fi)