Ajankohtaista Korteniemen perinnetilalla

Kaivon vesi on juotavaa

(Julkaistu 15.6.2023)

Korteniemen rengaskaivon vedelle tehtiin talousvesitutkimus 24.5.2023. Kaivon vesinäyte täytti tutkituilta osin talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja laatusuositukset. Kaivo on Korteniemen perinnetilan pihapiirissä. 

Ajo-ohje Korteniemen perinnetilalle

(Päivitetty 5.6.2023)

Google maps ja navigaattori antavat usein väärän ajo-ohjeen ohjaten valtatie 2:lta Hennontielle, joka on huonokuntoinen yksityistie. Tässä on oikea ajo-ohje: Käänny valtatie 2:lta Kansallispuistontielle. Risteyksessä on opaste, jossa lukee "Liesjärven kansallispuisto" ja "Korteniemen perinnetila". Tämä risteys sijaitsee Helsinki - Pori-valtatien varrella 24 km:n päässä Karkkilasta ja 22 km:n päässä Forssasta. Kun olet kääntynyt Kansallispuistontielle, seuraa opasteita Korteniemen perinnetilalle.

Bussilla pääsee noin 4 km:n päähän

(Julkaistu 5.6.2023)

Valtatie 2:lla liikennöi pikavuoroja (ks. www.matkahuolto.fi) päivittäin. AIkatauluhakuun voi kirjoittaa kohteeksi Liesjärven kansallispuisto, jolloin haku tarjoaa kohteen pysäkiksi 'Kyynärä, Tammela'. Se on Kyynäräntien risteyksessä, josta on noin 4 km:n patikkamatka Korteniemen perinnetilalle. 

Jos pyöräily maistuu patikointia paremmin, joihinkin busseihin voi ottaa polkupyörän mukaan. Tämä mahdollisuus kannattaa varmistaa liikennöitsijältä etukäteen. Ja taksillakin pääsee esimerkiksi Forssasta tai Karkkilasta, noin 22 - 24 km:n päästä Korteniemen perinnetilasta. Tilan osoite on Korteniementie 270, 31350 Liesjärvi (Tammela).

Korteniemen perinnetilalta alkaa kolme reittiä

(Julkaistu 5.6.2023)

Perinnetilalla vierailuun voi yhdistää luontevasti parikoinnin. Pysäköintialueelta lähtee kolme ympyräreittiä: Ahonnokan luontopolku (1,3 km), Punatulkunpolku (3,1 km) ja Pohjantikanpolku (5 km). Reittien opastustaulut ovat Kortenimenen pysäköintialueen opastusladossa.

Pääset reiteille, kun kuljet pysäköintialueelta metsäistä hiekkatietä harjun yli kohti perinnetilaa. Jokainen kolmesta reitistä alkaa hiekkatien kulkusuunnassa vasemmalta riihen ja makasiinin takaa.

Koiratkin ovat tervetulleita

(Julkaistu 5.6.2023)

Koirat ovat tervetulleita Liesjärven kansallispuistoon, eli myös Korteniemen perinnetilalle. Koirat, kuten muutkin lemmikit, on pidettävä kytkettyinä. Yleensä koiran kanssa saa tulla tilan tupaankin, jos koira on rauhallinen eikä siitä koidu haittaa muille vieraille.

Uutisia Korteniemen perinnetilalta

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.