Ajankohtaista Korteniemen perinnetilalla

Korteniemen perinteinen Joulurauha -tapahtuma on peruttu

(Päivitetty 30.11.2020) 

Korteniemen perinnetilan Joulurauha -tapahtuma 17.12. on peruttu tältä vuodelta Kanta-Hämeen koronavirusepidemian leviämisvaiheen sekä maakunnan pandemiaryhmän suositusten johdosta. Lisätietoa täältä.

Lampaat saapuivat Korteniemeen

(Päivitetty 20.5.2020)

Parikymmenpäinen suomenlammaslauma laiduntaa tänä kesänä Korteniemen perinnetilan laitumilla. Monivärisessä laumassa on neljä vanhempaa uuhta, joista yhdellä juuri syntyneet karitsakaksoset, kahdeksan yksivuotiasta ja muutama syksyllä ja kevättavella syntynyt.

Lampaat rouskuttavat kesän ajan Korteniemen laitumilla ja pitävät omalta osaltaan perinnetilan maisemia avoimina. Työn lomassa lampaat saattavat tulla aidan ääreen retkeilijöiden rapsuteltaviksi.

Lampaat ovat Jussilan luomutilalta Janakkalasta. Jussilassa kasvatetaan muitakin Suomen alkuperäisrotuja; tilalta löytyy kyyttöjä, suomenhevosia, maatiaiskanoja sekä lapinkoira. Tilan emäntä Jaana Rajakangas toivottaa vierailijat tervetulleiksi Janakkalan Jokimaalle, jossa eläinten ihastelun lisäksi on myynnissä lampaantaljoja sekä lihaa.

Jussilan tilalta tuodaan Korteniemeen kesällä vielä Pihla (hän on puoliksi lapinlehmä) sekä valkea Valko-kyyttö vasikoidensa kanssa. Lisäksi tilalta lähtee kesähommiin kyyttö-hiehoja Evon retkeilyalueelle, jossa kyytöt ja viikoittain vaihtuvat lehmipaimenet asuttavat Mustajärven tilaa.

Nainen pitelee sylissään kirjavaa lammasta lampaiden suojakatoksessa. Naisen takana on muitakin lampaita.

 

Korteniemi avaa ovensa 1.6.2020

(Päivitetty 18.5.2020)

Metsähallitus sulki perinnetilan ovet koronavirusepidemian vuoksi 31.5.2020 saakka. Kevättöitä tilalla tehdään kuitenkin normaalisti toukokuussakin.   

Perinnetilan ovet avataan kävijöitä varten 1.6. alkaen. Päätös noudattaa valtioneuvoston linjauksia julkisten tilojen avaamisesta. Laiduneläimet tuodaan laitumelle kesän alussa, ja oppaat ovat paikalla tilan töitä tekemässä ja niistä kertomassa. Tilatut ryhmäopastukset toteutetaan ulkona tilan pihapiirissä, sisätiloihin tutustuminen tapahtuu omatoimisesti. Turvallisuutta varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Opastusvaraukset: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut, puh. 0206 39 5270, sisasuomi(at)metsa.fi. 

Perinnetilan perinteiset yleisötapahtumat on peruttu 31.8. asti. Tarkempia tapahtumatietoja kannattaa seurata Tapahtumakalenterista

Kaksi tyttöä istuu penkillä perinneasuissaan Korteniemen pihapiirissä.

Lasten perinnepäivä, kuva: Sannamari Ratilainen/Metsähallitus

Terveisiä Korteniemestä: ajo-ohjeet

(Päivitetty 18.5.2020)

Aina ei kannata luottaa navigaattoriin! Tervetuloa Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalle Kansallispuistontietä pitkin. Navigaattorit neuvovat reitin Hennontieltä, joka on todella huonokuntoinen yksityistie. 2-tieltä on opasteet Liesjärven kansallispuistoon ja Kansallispuistontielle.

Liesjärven kaivovedet on tutkittu

(Päivitetty 2.7.2020)

Kortenemen pihapiirin rengaskaivo on hyvää talousvettä, mutta pihapiirissä olevan vinttikaivon vettä ei ole tutkittu. Pirttilahden kaivon vesi tulee keittää tai käyttää desinfiointitabletteja.

Uutisia Korteniemen perinnetilalta