Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja Vallisaaressa

Vallisaaren tarjonnasta, ohjelma- ja ravintolapalveluista löydät tietoa myös osoitteesta Vallisaari.fi
 
Yleisöopastuksia 

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Ravintola-ja kahvilapalvelut

 • Torpedolahden retkisatamassa palvelee toukokuusta syyskuulle Satamakahvila. Iisi Bistro Vallisaari tarjoilee ruokaa isompaankin nälkään Torpedolahden konttiravintolassa. Jäätelökahvila Pajassa voi nauttia muun muassa kylmistä jälkiruoista. Luotsipihan läheisyydessä Cafe Iisi Vallisaari tarjoilee aamiaista koko päivän ja Kustaanmiekan terassilta on komeat näkymät. Huomaathan, että yritykset saaressa eivät ota vastaan käteistä rahaa. Kaikki Vallisaaren ravintolat ja kahvilat (vallisaari.fi).
 • Taukopaikkoja eli piknik-ryhmiä on Vallisaaressa useita: Pieni taukopaikka Vallisaaren lammen rannassa sekä niitty Kakkospatterin vieressä. Lisäksi penkkejä on Aleksanterin patterin pihalla ja Torpedolahdella. Taukopaikoilla on pöytiä ja penkkejä evästelyä varten. Tulenteko, mukaan lukien myös kerttakäyttögrillit, on ehdottomasti kielletty. Taukopaikkojen sijainnista kerrotaan opastetauluissa saarilla. 

Juomavesi

 • Vallisaaressa on kolme vesipistettä. Vesipisteet sijaitsevat terassiravintola Cafe Iisin läheisyydessä, Torpedolahdella sekä vierasvenesatamassa. Vesipisteiden sijainnista kerrotaan opastetauluissa saarilla.
   

Jätehuolto 

 • Retkeile roskattomasti ja huolehdi kaikki jätteesi joko saaren jätepisteisiin tai mieluiten kotiin saakka. Saaren satamissa, taukopaikoilla ja kahviloiden yhteydessä on lajittelupisteet seka- ja biojätteille sekä pulloille ja tölkeille. Älä jätä tupakantumppeja luontoon, vaan laita ne niille varattuihin keräysastioihin. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Käymälät

 • Kuivakäymälät sijaitsevat Vallisaaren päälaiturin kupeessa, piknik-niityn vieressä, Aleksanterinpatterilla, Kuolemanlaaksossa ja Kuninkaansaaren hiekkapoukamassa.
 • Vesi-WC:t sijaitsevat Luotsipihan laiturin ja Torpedolahden laiturin läheisyydessä.
 • Käymälöiden sijainneista kerrotaan myös opastetauluissa saarilla. 

Yöpyminen

Esteettömät palvelut

 • Vallisaaressa on Luotsipihan laiturin läheisyydessä sekä Torpedolahden satamassa esteettömät wc:t, jotka ovat käytettävissä avustajan kanssa. WC-istuin sijaitsee ovesta katsottuna vasemmalla puolella ja istuimen oikealla puolella on tilaa.
 • Vallisaaressa Aleksanterinkierroksen varrella on esteetön kuivakäymälä piknik-niityllä. WC-istuimen molemmilla puolilla on tilaa.
 • Vallisaari ja Kuninkaansaari eivät ole esteettömiä kohteita. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Kulkuväylät on päällystetty pääosin soralla ja murskeella ja paikoin kivellä. Epätasaisia osuuksia ei voi välttää. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön kannattaa huomioida, että avustaja on monin paikoin välttämätön. Lastenrattaiden kanssa saarilla pystyy liikkumaan. 

Retkeilijän ohjeet

Kulje saarilla turvallisesti: tutustu Valli- ja Kuninkaansaarien ohjeisiin, sääntöihin ja varoituksiin. Ohjeita noudattamalla vaalimme yhdessä retkeilijöiden hyvinvointia sekä saarien viihtyisyyttä, herkkää luontoa ja lumoavaa kulttuuriperintöä.

Lue lisää Vallisaaresta sivustolta Vallisaari.fi. (vallisaari.fi)

 

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 , info(at)haltia.com