Palvelut Vallisaaressa

15.10.2019
Saari on suljettu talvikaudeksi. Saaressa on rantautumis- ja liikkumiskielto ajalla 30.9.2019-30.4.2020.

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia 
Puh. 0206 39 4729
haltia(at)metsa.fi

 

Vallisaareen pääsee kesällä 2019 toukokuusta syyskuuhun Kauppatorilta sekä JT-Linen (www.jt-line.fi) että Suomen Saaristokuljetuksen (www.suomensaaristokuljetus.fi) vesibussilla.

 • Retkisatamassa on 48 maksullista venepaikkaa. Päiväkäynnin hinta on 7 € / 5 h. Yöpymishinta on 15 €. Kesäkauden ulkopuolella vieraslaituriin saa kiinnittäytyä ilmaiseksi.

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja Vallisaaressa

Yleisöopastuksia Vallisaaressa järjestää Ehrensvärd-seura ja Aarresaaret.
 • Yleisöopastuskierrokset (2h) alkavat klo 14:30 Torpeedolahdelta, Satamakahvilan edustalta keskiviikkoisin - lauantaisin 27.6.-10.8.2019. Ehrensvärd seura opastaa torstaisin ja lauantaisin, Aarresaaet opastaa keskiviikkoisin ja perjantaisin.
 • Lippuja voi ostaa täältä www.vallisaari.fi. Lisäksi lipun ostaminen on mahdollista suoraan oppaalta käteisellä tai pankkikortilla. 
 • Saaren yhteistyötahot järjestävät ryhmille tilauksesta opastuksia ja teemaohjelmia.

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Ravintola-ja kahvilapalvelut

 • Vallisaaressa Torpedolahden retkisatamassa palvelee toukokuusta syyskuulle Satamakahvila. Epic Foods Co tarjoilee ruokaa isompaankin nälkään Torpedolahden konttiravintolassa. Jäätelökahvila Pajassa voi nauttia muun muassa kylmistä jälkiruoista.  
 • Taukopaikkoja eli piknik-ryhmiä on Vallisaaressa useita: Pieni taukopaikka Vallisaaren lammen rannassa sekä niitty Kakkospatterin vieressä. Lisäksi penkkejä on Aleksanterin patterin pihalla ja Torpedolahdella. Taukopaikoilla on pöytiä ja penkkejä evästelyä varten. Taukopaikkojen sijainnista kerrotaan opastetauluissa saarilla. Reiteillä ei talvikunnossapitoa.

Juomavesi

 • Vallisaaressa on kaksi vesipistettä. Vesipisteiden sijainnista kerrotaan opastetauluissa saarilla.
   

Jätehuolto 

 • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Tämä tarkoittaa sitä, että retkeilijä ottaa vastuun omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta lajitteluun. Maastossa voidaan kuitenkin yleensä kompostoida biojätteet ja polttaa palavat jätteet. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Käymälät

 • Kuivakäymälät sijaitsevat Vallisaaren päälaiturin kupeessa, niityllä Kakkospatterin vieressä, Aleksanterinpatterilla, Kuolemanlaaksossa ja Kuninkaansaaren hiekkapoukamassa. Käymälöiden sijainneista kerrotaan myös opastetauluissa saarilla. Saarilla ei ole kunnallistekniikkaa.
   

Yöpyminen

Telttailu ja laavut

 • Saaressa on mahdollista yöpyä tentsile-teltoissa Honkalinnun (www.honkalintu.fi) järjestämällä majoituksella. 

 

Kuivakäymälöitä on mm. Kuninkaansaaren hiekkapoukamassa. Kuva: Jukka-Pekka Ronkainen

Liikuntaesteisten palvelut

 • Saarilla ei ole liikuntaesteisille suunnattuja palveluja, kuten esteetöntä wc:tä. Luotsitalon päälaiturin vieressä sijaitseva kuivakäymälä on liikuntaesteisten käytettävissä avustajan kanssa.
 • Saarilla voi liikkua lastenrattaiden kanssa, mutta reitit eivät ole esteettömiä. Maasto on epätasaista ja ylämäet jyrkähköjä.

Retkeilijän ohjeet

Kulje saarilla turvallisesti: tutustu Valli- ja Kuninkaansaarien ohjeisiin, sääntöihin ja varoituksiin. Ohjeita noudattamalla vaalimme yhdessä retkeilijöiden hyvinvointia sekä saarien viihtyisyyttä, herkkää luontoa ja lumoavaa kulttuuriperintöä.

Lue lisää Vallisaaresta sivustolta Vallisaari.fi. (www.vallisaari.fi)

 

Yhteistyötahojen palvelut Vallisaaressa