Palvelut Vallisaaressa

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia (haltia.com) 
Puh. 0206 39 4729
haltia(at)metsa.fi

 • Retkisatamassa on 48 maksullista venepaikkaa. 

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja Vallisaaressa

Vallisaaren tarjonnasta, ohjelma- ja ravintolapalveluista löydät tietoa myös osoitteesta Vallisaari.fi
 
Yleisöopastuksia 

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Ravintola-ja kahvilapalvelut

 • Vallisaaressa Torpedolahden retkisatamassa palvelee toukokuusta syyskuulle Satamakahvila (vallisaari.fi). Epic Foods Co tarjoilee ruokaa isompaankin nälkään Torpedolahden konttiravintolassa (vallisaari.fi). Jäätelökahvila Pajassa (vallisaari.fi) voi nauttia muun muassa kylmistä jälkiruoista. Huomioi valmistautuessasi, että yritykset saaressa eivät ota vastaan käteistä rahaa.
 • Taukopaikkoja eli piknik-ryhmiä on Vallisaaressa useita: Pieni taukopaikka Vallisaaren lammen rannassa sekä niitty Kakkospatterin vieressä. Lisäksi penkkejä on Aleksanterin patterin pihalla ja Torpedolahdella. Taukopaikoilla on pöytiä ja penkkejä evästelyä varten. Taukopaikkojen sijainnista kerrotaan opastetauluissa saarilla. Reiteillä ei talvikunnossapitoa.

Juomavesi

 • Vallisaaressa on kaksi vesipistettä. Vesipisteiden sijainnista kerrotaan opastetauluissa saarilla.
   

Jätehuolto 

 • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Tämä tarkoittaa sitä, että retkeilijä ottaa vastuun omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta lajitteluun. Maastossa voidaan kuitenkin yleensä kompostoida biojätteet ja polttaa palavat jätteet. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Käymälät

 • Kuivakäymälät sijaitsevat Vallisaaren päälaiturin kupeessa, piknik-niityn vieressä, Aleksanterinpatterilla, Kuolemanlaaksossa ja Kuninkaansaaren hiekkapoukamassa.
 • Vesi-WC:t sijaitsevat Luotsipihan laiturin ja Torpedolahden laiturin läheisyydessä.
 • Käymälöiden sijainneista kerrotaan myös opastetauluissa saarilla. 

Yöpyminen

Telttailu ja laavut

 • Saaressa on mahdollista yöpyä tentsile-teltoissa Honkalinnun (honkalintu.fi) järjestämällä majoituksella. 
 • Saarella on mahdollista yöpyä retkisatamassa omassa veneessä. Varaa paikkasi osoitteessa vallisaari.fi 

 

Liikuntaesteisten palvelut

 • Saarilla ei ole liikuntaesteisille suunnattuja palveluja, kuten esteetöntä wc:tä. Luotsitalon päälaiturin vieressä sijaitseva kuivakäymälä on liikuntaesteisten käytettävissä avustajan kanssa.
 • Saarilla voi liikkua lastenrattaiden kanssa, mutta reitit eivät ole esteettömiä. Maasto on epätasaista ja ylämäet jyrkähköjä.

Retkeilijän ohjeet

Kulje saarilla turvallisesti: tutustu Valli- ja Kuninkaansaarien ohjeisiin, sääntöihin ja varoituksiin. Ohjeita noudattamalla vaalimme yhdessä retkeilijöiden hyvinvointia sekä saarien viihtyisyyttä, herkkää luontoa ja lumoavaa kulttuuriperintöä.

Lue lisää Vallisaaresta sivustolta Vallisaari.fi. (vallisaari.fi)