Vallisaaren äänikävely

Vallisaaren murha ja mysteeri on Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Sibelius Akatemian opiskelijoiden yhteistyönä syntynyt Sampsa Pirtolan (KuvA) ja Mikael Hakkaraisen (SibA) mobiiliääniteos. Teos on valmistunut vuonna 2022 ja se on edelleen koettavissa Vallisaaressa.

Mobiiliäänikävelyyn osallistuaksesi tarvitset vain täyteen ladatun älypuhelimen, kuulokkeet sekä sijainnin paikannuksen sallimisen puhelimessasi.

MSWalks sovelluksen käyttö

1. Lataa sovellus MSWalks-sovellus Google Storesta (android-puhelimet) tai Apple storesta (iOs-käyttöjärjestelmät). Sovellus on maksuton.

Kuva MS Walks-sovelluksen hausta AppStoressa.
 

2. Avattuasi sovelluksen, valitse sovelluksen kieli (suomi). Huom! Äänikävelyn kieli on suomi.

Kuva sovelluksen ensimmäisestä sivusta ja sen käynnistämisestä painamalla 'käynnistä'.

3. Seuraavaksi valitse äänikävely: Vallisaaren Murha ja Mysteeri. Muut listalta löytyvät äänikävelyt ovat Sibelius-akatemian musiikkiteknologian aineryhmän opiskelijoiden kurssitöitä.

Kuva sovelluksen äänikävelyiden valikoimasta. Vallisaaren Murha ja Mysteeri on kolmas äänikävely ylhäältä päin valittuna.

4. Valitse vasemman yläkulman valikosta 'in situ', jolloin sovellus käyttää paikannusta. Teosta voi myös kuunnella 'kauko'-tilassa, jos et esimerkiksi ole paikan päällä. Huom! Ainakin osa Android-puhelimista toimii 'in situ' -tilassa vain, jos annat sovellukselle luvan käyttää paikannusta: Asetukset -> Sovellukset -> Luvat

Kuva sovelluksen vasemman yläkulman valikosta. Valitaan asetus 'in situ', jolloin sovellus käyttää paikannusta.

5. Äänikävely käynnistyy automaattisesti, kun lautta lähestyy Vallisaaren Luotsipihan laituria, joten laita kuulokkeet päähäsi jo lauttamatkalla.

Turkoosit ja valkoiset kuplat muodostavat äänikävelyreitin. Sovellusta voi käyttää karttana, mutta sitä ei ole välttämätöntä katsoa kävelyn aikana. Voit saada paremman elämyksen katsomalla Vallisaaren kaunista ympäristöä.

 Kuva alueista, joilla äänikävely aktivoituu kartan avulla turkoosein ja valkoisin kuplin esitettyinä.