Aukioloajat

HUOM! Linnoitusta kunnostetaan kesällä 2021. Alueella voi kuitenkin vierailla: vain kulloinkin työn alla oleva alue tullaan sulkemaan yleisöltä. Lisätietoja Ajankohtaista -sivulta.

Kesäisessä maisemassa tykkiä esittävä teos ja sen vieressä lankkupenkki.

Linnoitusalue on aina avoinna. Helpointa tutustuminen on lumettomaan aikaan. Pysäköintialue aurataan talvisin.

Pääsymaksu

Linnoitusalueelle on vapaa pääsy.  

Yleisöopastukset

Partakosken kyläyhdistykseltä (partakoskenkylat.fi) voi tilata maksullisia yleisöopastuksia Kärnäkosken linnoitukselle.

Yhteystiedot

Kulkuyhteydet ja kartat

Kärnäkosken linnoitus sijaitsee Savitaipaleella eteläisellä Saimaalla, 40 kilometrin päässä Lappeenrannasta ja 50 kilometrin päässä Mikkelistä.

Autolla ja pyörällä

  • Savitaipaleen kirkonkylästä ajetaan noin 10 kilometriä maantietä nro 409 pohjoiseen.
  • Pysäköintialue sijaitsee Kärnäkosken myllyn vieressä, ja se aurataan talvisin. Kävelymatkaa laavulle ja lotjasatamaan on pysäköintialueelta 0,5 kilometriä.

Omalla veneellä

  • Linnoituksen rannassa Saimaan vesistön puolella on pieni laituri, johon voi rantautua pienveneellä. Laituri ei kuitenkaan sijaitse merkittyjen väylien varrella. Veden syvyys laiturin ympärillä on noin 2 metriä, ja laituriin mahtuu kolme venettä.
  • Myös lotjasatamassa Kuolimon vesistön puolella, linnoituksen ja laavun lähellä, on laituri, johon voi rantautua kylki- tai ankkurikiinnityksellä. Lotjasataman laituri ei sijaitse merkittyjen väylien varrella. Veden syvyys laiturin ympärillä on noin 1,5 metriä, ja laituriin mahtuu kolme venettä.
  • Partakosken kylän suunnalla sijaitsee vierasvenesatama: 61°16,1' N 27°42,4' E (koordinaatisto WGS 84). ETRS-TM35FIN: N: 6792881 E: 537897, merikortti 206. Vierasvenesatamasta on linnoitukselle noin 1,5 kilometrin kävelymatka tietä pitkin. Satamassa onnistuvat polttoaineen tankkaus ja septitankin tyhjennys. Satamaan tultaessa on otettava huomioon 12 metrin korkeudella kulkevan sähkölinjan alitus.

Kartat

Muut kartat

  • Retkeily GT Etelä-Suomi, 1:250 000. Karttakeskus 2019. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa hiihtäjä nostaa roskan ladulta.

1. Kunnioita luontoa.

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää