Ajankohtaista Raaseporin rauniolinnalla

Asiakasneuvojien vinkit syysretkeilyyn:

(Päivitetty 1.10.2022)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Uutisia Raaseporin rauniolinnalta

Raaseporin linnan vesiportin holvia korjataan kesällä

(Päivitetty 21.6.2022)

Erityisosaamista vaativa työ kestää noin kuukauden. Linna on kävijöille normaalisti avoinna urakan aikana. 

Raaseporin linnan vesiportin luonnonkivistä muurattu tynnyriholvi sortui osittain vuonna 2020 ja siitä lähtien holvi on ollut tuettuna väliaikaisella puurakenteella. Holvin korjaustyöt toteutetaan eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella. Valmistelevat työt on jo aloitettu ja varsinaiset korjaustyöt alkavat juhannuksen jälkeen. 

Sortumat ovat tavanomaisia vaurioita vanhoissa muuratuissa rakenteissa. Korjaustyöt toteuttaa Kivityö Kaseva Oy. Urakan arkeologisesta valvonnasta ja dokumentoinnista vastaa Muuritutkimus Oy. 

  @Luontoonfi   #raaseporinlinna    

Tutustu mobiilioppaaseen!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy mobiiliopas. Avaa lisätietoja kohteesta.

Mobiiliopas (lightsonmobiili.fi) tarjoaa lisätietoja ja uusia kuvakulmia videoiden, kuvien ja muun sisällön avulla. Maastossa pääset oppaan sisältöihin suoraan opastauluista löytyvien QR-koodien ja NFC-tunnisteiden kautta. Opas on selainpohjainen ja toimii kännykässä ilman erillistä sovellusta.