Vieraile Kalmosärkällä

Aukioloajat

Kalmosärkkä on aina avoinna. Polku Kalmosärkälle kulkee kauniin Juntusrannan Kokkosuon Natura-alueen yli.

Kohteella ei kuitenkaan ole talvikunnossapitoa, eikä sinne tehdä talvella huollettua latua. Pysäköintialuetta ei pidetä auki talvella. Järven toiselta rannalta, Juntusrannan venevalkamasta, on lyhyt hiihtomatka särkälle. 

Oikealla opaskyltti. Keskellä suon halki menevät pitkospuut. Suon takana metsää.

Pääsymaksu

Kalmosärkälle on vapaa pääsy.

Yhteystiedot

Kulkuyhteydet

Kalmosärkkä sijaitsee Suomussalmella Juntusrannan kylän lounaispuolella, noin 40 kilometriä Suomussalmen kirkonkylästä koilliseen. Matkaa Kuusamoon on 108 kilometriä ja Ouluun 246 kilometriä.

Autolla

  • Etelästä tultaessa ajetaan Valtatie 5:ttä (E63) pitkin 45 kilometriä Suomussalmen kuntakeskuksesta pohjoiseen. Pohjoisesta tultaessa ajetaan Kuusamosta Valtatie 5:ttä pitkin 82 kilometriä etelään. Hallasenahossa käännytään tielle nro 9160. Ajetaan 20 kilometriä ja käännytään oikealle Nuolentielle. Risteyksessä on opaste "Kalmosärkkä". Nuolentietä ajetaan 5 kilometriä etelään. Tien vasemmalla puolella on pysäköintialue, jolla on Kalmosärkän opastetaulu. Pysäköintialueelta lähtee punaisin ja sinisin maalimerkein merkitty polku (1,3 km) Kalmosärkälle.
  • Juntusrannan kylältä tultaessa ajetaan tietä nro 843 noin 2 kilometriä pohjoiseen ja käännytään tielle nro 9160. Ajetaan 2 kilometriä ja käännytään vasemmalle Nuolentielle. Risteyksessä on opaste "Kalmosärkkä". Nuolentietä ajetaan 5 kilometriä etelään. Tien vasemmalla puolella on pysäköintialue, jolla on Kalmosärkän opastetaulu.

Veneellä

  • Kalmosärkälle pääsee veneellä tai kanootilla. Merkittyä rantautumispaikkaa ei ole, mutta perinteisesti paikalliset asukkaat ovat kulkeneet veneillä särkän pohjoispäähän.

Kartat

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää