Vieraile Kalmosärkällä

Aukioloajat

Kalmosärkkä on aina avoinna. Polku Kalmosärkälle kulkee kaikkina vuodenaikoina kauniin Juntusrannan Kokkosuon Natura-alueen yli.

Kohteella ei kuitenkaan ole talvikunnossapitoa, eikä sinne tehdä talvella huollettua latua. Särkälle voi hiihtää merkityn polkureitin mukaisesti. Järven toiselta rannalta, Juntusrannan venevalkamasta, on järven selän yli lyhyt hiihtomatka särkälle.

Vasemmalla opaskyltti. Oikealla suon halki menevät pitkospuut, joiden vieressä kaide. Suon takana metsää.

Pääsymaksu

Kalmosärkälle on vapaa pääsy.

Yhteystiedot

Kulkuyhteydet

Kalmosärkkä sijaitsee Suomussalmella Juntusrannan kylän lounaispuolella, noin 40 kilometriä Suomussalmen kirkonkylästä koilliseen. Matkaa Kuusamoon on 108 kilometriä ja Ouluun 246 kilometriä.

Autolla

  • Etelästä tultaessa ajetaan Valtatie 5:ttä (E63) pitkin 45 kilometriä Suomussalmen kuntakeskuksesta pohjoiseen. Pohjoisesta tultaessa ajetaan Kuusamosta Valtatie 5:ttä pitkin 82 kilometriä etelään. Hallasenahossa käännytään tielle nro 9160. Ajetaan 20 kilometriä ja käännytään oikealle Nuolentielle. Risteyksessä on opaste "Kalmosärkkä". Nuolentietä ajetaan 5 kilometriä etelään. Tien vasemmalla puolella on pysäköintialue, jolla on Kalmosärkän opastetaulu. Pysäköintialueelta lähtee punaisin maalimerkein merkitty polku (1,3 km) Kalmosärkälle.
  • Juntusrannan kylältä tultaessa ajetaan tietä nro 843 noin 2 kilometriä pohjoiseen ja käännytään tielle nro 9160. Ajetaan 2 kilometriä ja käännytään vasemmalle Nuolentielle. Risteyksessä on opaste "Kalmosärkkä". Nuolentietä ajetaan 5 kilometriä etelään. Tien vasemmalla puolella on pysäköintialue, jolla on Kalmosärkän opastetaulu.

Veneellä

  • Kalmosärkälle pääsee veneellä tai kanootilla. Merkittyä rantautumispaikkaa ei ole, mutta perinteisesti paikalliset asukkaat ovat kulkeneet veneillä särkän pohjoispäähän.

Kartat