Aukioloajat 2021

Telkkämäen opas 20.8.2021 saakka ke-su klo 10-17.

Tilaan voi tutustua omatoimisesti päivittäin myös muina ajankohtina

Opas päivystää Telkkämäen talolla klo 10-12 (ke-su). Muuna aikana löydät oppaan tilan töistä talon läheisyydestä. Tarvittaessa oppaalle voi soittaa numeroon 0400 346 469.

Telkkämäen perinnetilaan tutustuminen on maksutonta.

Kesän 2021 aikana Telkkämäellä noudatetaan asiakasmäärien ja kokoontumisrajoitusten osalta AVI:n määräyksiä ja turvavälejä. Suosittelemme vahvasti maskien käyttöä erityisesti sisätiloissa mutta myös ulkotiloissa. Tarvittaessa opas voi sulkea sisätilat, mikäli riittäviä turvavälejä ei muuten voida taata. Maskeja ja käsidesiä on maksutta tarjoilla vierailun ajaksi. Pohjois-Savon voimassa olevat alueelliset suositukset päivittyvät Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin korona sivulle (www.psshp.fi).

Maksullisen ryhmäopastuksen voi varata suoraan oppaalta. Ryhmien ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa. Opastuksen saa muulloinkin kuin heinäkuussa, lisätietoja Kolin luontokeskus Ukosta.  

Lisätietoa koululaisille ja päiväkotilaisille suunnatuista palveluista Opettajien sivuilta.
 
Pieni taulu kepillä maahan pystytettynä. Vieressä risukarhi hirsirakennuksen seinään nojallaan.

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja luonnonsuojelualueella

Ruokailu ja ruoanlaitto sekä eväiden hankinta

  • Tulenteko on kielletty luonnonsuojelualueella.
  • Lähimmät kaupat, kioskit, kahviot ja ravintolat sijaitsevat Kaavin (kaavi.fi) keskuksessa, jonne on matkaa Telkkämäen luonnonsuojelualueelta 8 kilometriä.

Juomavesi

  • Alueelta ei saa juomavettä.

Jätehuolto

  • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Tämä tarkoittaa sitä, että retkeilijä ottaa vastuun omista jätteistään tuomalla ne pois maastosta lajitteluun. Maastossa voidaan kuitenkin yleensä kompostoida biojätteet. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.  

Käymälät

  • Kuivakäymälä sijaitsee paikoitusalueen välittömässä läheisyydessä.

Yöpyminen

  • Luonnonsuojelualueella yöpyminen ei ole sallittua.

Esteettömät palvelut

  • Alueella ei ole esteettömiä palveluja eivätkä alueen luontopolut sovellu pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa liikkumiseen. Sen sijaan Telkkämäen talon pihapiiriin tutustuminen onnistuu avustajan kanssa. Pihapiirin maasto on luonnonnurmea, eikä kaikkiin rakennuksiin ole luiskia. Päärakennukseen ja navettaan on esteetön kulku.