Ajankohtaista Ärjänsaaressa

Ärjänsaaren vuokratuvat on varattavissa ensi kesälle! 

(Päivitetty 23.11.2023)
Ärjänsaaren neljä vuokratupaa KallelaKivelä, Kantola ja Vihmala on nyt varattivissa ensi vuodelle! Ensi kesäksi mökin voi varata joko koko viikoksi tai mielesen määrän yksittäisiä vuorokausia. 

Ärjänsaaren vuokratuvat ovat asettuneet talvilevolle

(Päivitetty 2.10.2023)
Ärjänsaaressa on neljä vuokratupaa, KallelaKivelä, Kantola ja Vihmala sekä lammaspaimenten tukikohtana toimiva Saunala. Kaikki nämä mökit ovat lokakuun alusta alkaen kiinni. Kesän 2024 osalta tupien vuokrakaudesta ilmoitellaan kevättalven aikana.  

Myös Kotila-mökissä toimiva kesäkahvila on kauden 2023 osalta suljettu. Yhteistyökumppanimme Luonnolisesti Oulujärvi (luonnollisesti.fi) järjestää venekuljetuksia saareen niin kauan kuin kelejä riittää. 

Roskatonta retkeilyä retkietikettiä noudattaen

(Päivitetty 2.10.2023)
On aina paikallaan muistuttaa, että Ärjänsaaressa on siirrytty kokonaan roskattomaan retkeilyyn. Kaikki saaren jäteastiat on poistettu käytöstä, ja retkeilijöiden odotetaan huolehtivan itse omien roskiensa poisviennistä.

Roskattoman retkeilyn periaate on yksinkertainen: Mitä tuot tullessasi, viet pois mennessäsi. Maatuvat jätteet voi laittaa kompostikäymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä tulentekopaikalla. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Vastuullisesta retkeilijästä ei jää jälkeäkään luontoon. Lue lisää retkietiketistä.

Ärjänsaarella vaalitaan luontoa ja retkeillään kestävästi. Jotta kaikkien viihtyminen Ärjänsaarella on taattu, toivotaan kävijöiden noudattavan yhteisiä pelisääntöjä.

Ärjänsaaren dyyneiltä löydettiin kiinnostavia paahdelajeja

(Päivitetty 22.2.2019)
Ärjänsaaren hiekkadyynimuodostumat, konnanmarjalehdot ja valoisat mäntymetsät luovat kiinnostavia kasvupaikkoja selkärangattomille. Metsähallituksen Luontopalvelujen tilauksesta Kainuun ELY-keskuksen ympäristöasiantuntija Reima Leinonen toteutti Ärjänsaaressa hyönteistutkimuksen kesien 2018 ja 2019 aikana.

Lue lisää Ärjänsaaren hyönteisistä.

Uutisia Ärjänsaarelta

Ärjänsaaren sää

Katso Ärjänsaaren säätiedot (supersaa.fi).

Ärjänsaaren Kehittämisohjelma esite


Pdf 4,4 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.