Rahjan saaristo

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Kesäiltana kuvattu kuva kalliolta. Aurinko laksee horisonttiin, jossa näkyy pieniä saaria. Taivaanranta on värjäytynyt violetinpunertavaksi.

Pohjois-PohjanmaaRahjan saariston sijainti Suomessa
Kalajoki 
Pinta-ala 84 km²,
Natura 2000 -alue 1998, valtakunnallinen rantojensuojeluohjelma 1990.

Perämeren keskiosissa sijaitseva Rahjan saaristo nousee maankohoamisen myötä hiljalleen merestä. Juuri maankohoamiseen liittyvätkin sen useat luonnonpiirteet, minkä takia alue on ainutlaatuinen koko Euroopan mittakaavassa. Rahjassa voi nähdä saariston luontotyypit, sisäsaariston suojaisista metsistä aina avomeren laidalla oleville luodoille saakka.

Rahjan saaristo on mukava, suojainen retkikohde rantautumis- ja tulentekopaikkoineen esim. päivän tai parin melontareissulle. Perinteistä saaristolaiskulttuuria on nähtävissä monin paikoin kalastajakylinä ja kukkivina niittyinä ja hakamaina.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/rahja