Teuravuoman - Kivijärvenvuoman soidensuojelualue

Retkeilijä ja koira kulkevat pitkospuita jotka johtavat lintutornille.
 
Länsi-Lappi
Kolari
Pinta-ala 58 km², perustettu 1988

Alueen valtion maita hoitaa Metsähallitus. Yksityispalstat on suojeltu rauhoitussopimuksella ja ne ovat yksityisten maanomistajien hallinnassa.

Teuravuoman - Kivijärvenvuoman alue on erinomainen tutustumiskohde suoluonnosta ja lintujen tarkkailusta kiinnostuneelle retkeilijälle. Alueeseen pääsee tutustumaan pääosin pitkostettua Telatietä pitkin, joka kulkee kylästä kylään. Reitin varrella voi tutustua alueen rikkaaseen luontoon, historiaan ja kulttuuriin. Alueella on kaksi luontotornia ja lukuisia tulentekopaikkoja. Etenkin Teurajärven luontotornilta on komeat näkymät järven yli Ylläkselle. Kurtakon, Teurajärven ja Venejärven pirteät kyläyhteisöt ja -maisemat tuovat omalta osaltaan eloisaa ilmettä alueen kokonaisuudelle. Tärkeitä käyttömuotoja seudulla ovat poronhoito, metsästys, marjastaminen ja muu virkistäytyminen.

Teuravuoma - Kivijärvenvuoma muodostuu kolmesta aapasuokokonaisuudesta ja alueen suotyyppeihin kuuluu niin avoimia nevoja ja ravinteikkaampia lettoja kuin puustoisia rämeitä ja korpia. Suoalueet ovat erityisen tärkeitä alueen linnustolle ja Teuravuoma - Kivijärvenvuoma onkin yksi Keski-Lapin parhaista lintualueista. Teuravuoma - Kivijärvenvuoma kuuluu Natura 2000-verkostoon sekä kansainvälisen kosteikkojen suojelua koskevan Ramsarin sopimuksen piiriin.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Yksityispalstat on suojeltu rauhoitussopimuksella ja ne ovat yksityisten maanomistajien hallinnassa.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/teuravuoma-kivijarvenvuoma

Asiakaspalvelu

Yllästunturin luontokeskus Kellokas
0206 39 7039 (0,00€/min + pvm/mpm)
kellokas(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Teuravuoma-Kivijärvenvuoman kartta Retkikartta.fi:ssä.