Pinkjärven sijainti SuomessaLänsi-Suomi, Satakunta
Eurajoki (www.eurajoki.fi)
Pinta-ala: 17 km²

Pinkjärven laaja yhtenäinen, asumaton metsä- ja suoalue antaa retkeilijälle mahdollisuuden tutustua monipuoliseen satakuntalaiseen luontoon.

Alue on 1920-luvulta ollut Metsähallituksen hallinnassa. Jo 1910-luvulla alkanut ja viime vuosiin jatkunut tehokas metsätalouskäyttö on jättänyt jälkensä luontoon. Vuonna 2005 alue siirtyi luontopalveluille ja metsätalouskäyttö loppui. Osalle aluetta laadittiin ensimmäinen ennallistamissuunnitelma 1997 ja suurin osa tämän suunnitelman toimenpiteistä on suoritettu.

Uusi koko Pinkjärven alueen ennallistamissuunnitelma valmistui 2005. Suunnitelmassa jatketaan soiden ja metsien palauttamista luonnontilaan. Luonnontilaa pyritään palauttamaan puuston poltoilla, ojien tukkimisilla ja lahopuun lisäämisellä keinollisesti. Ennallistamistöitä tehdään vielä useita vuosia.

Pinkjärven alue kuuluu Natura 2000-ohjelmaan ja alueella on useita erilaisia luontokohteita. Suurin osa on metsämaata, mutta Pinkjärvellä on myös puustoisia ja avoimempia suoalueita sekä suorantaisia pienvesistöjä ja pieniä lehtoja. Metsätalouden toiminnan jäänteenä alueella risteilee useita metsäautoteitä, joita ei huolleta. Vain päätie pysäköintialueelle on liikennöitävä tie.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/pinkjarvi.

Asiakaspalvelu

Puh. 0206 39 4620
rannikko(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Pinkjärvelle

Katso ohje: autolla Pinkjärvelle

Retkikartta.fi: Pinkjärvi