Neitvuoren-Luonterin sijainti Suomessa
Itä-Suomi, Etelä-Savo, Juva, Mikkeli, Puumala
Pinta-ala 85 km²
 

Luonteri on hyvä vesiretkeilykohde arvokkaine vesistöineen ja runsaine palveluineen. Kirkkaat vedet houkuttelevat alueelle niin saimaannorppia kuin veneilijöitäkin. Luonteri on myös suosittu melontajärvi. Alueella on useita retkisatamia, joten vesistön kauneudesta voi nauttia useammankin päivän.

Luonterin rannalla kohoaa jylhänä Neitvuori, joka on olennainen osa alueen maisemaa. Neitvuorta kutsutaan Savon Sveitsiksi, ja vuoren laelta avautuukin ihailtavaksi laaja järvimaisema, joka hakee komeudessaan vertaistaan. Muutenkin maasto polveilee mukavasti mäkien myötä. Neitvuorelta on yhteys polkuverkostoon, joka mahdollistaa pidemmän patikoinnin monipuolisissa maisemissa.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/neitvuori-luonteri

SAIMAA GEOPARK FINLAND - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - Saimaa UNESCO Global Geoparks.

Neitvuori on osa Saimaa Geoparkia, joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2021. Geoparkit ovat alueita, joka sisältävät tieteellisesti tai maisemallisesti merkittäviä geologisia kohteita. Geologian ohella ne sisältävät kiinnostavia luontokohteita sekä historiallisia nähtävyyksiä. 

Asiakaspalvelu

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929 (0,00€/min + pvm/mpm)
saimaa(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Neitvuoren ja Luonterin alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.