Simojärven ja Soppanan alueet

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Neljä kajakkimelojaa tyynellä järvellä melomassa kohti järven selkää. Unelmatyyni melontakeli Simojärvellä. Kuva: Olli Vainio

Etelä-Lappi
Ranua (ranua.fi), Posio (posio.fi)
Simojärvi 63,7 km², Soppana 11 km², Natura 2000 -alueet (1998)

Simojärven ja Soppanan alueet ovat upeita retkikohteita vesiretkeilystä ja patikoinnista pitäville ihmisille. Myös talvella alueet tarjoavat oivat mahdollisuudet luonnossa virkistäytymiseen, niin retkeillen kuin kalastaen. Alueen vanhoissa metsissä on retkeilijän helppo kulkea ja nauttia vaihtelevista maisemista. Simojärven ja Soppanan alueet sopivat hyvin lyhyeen päiväretkeilyyn. Retkeilyreitit ovat helppokulkuisia ja soveltuvat myös useamman päivän mittaisiin vaelluksiin.

Simojärvi on Suomen 50. suurin järvi, jonka kirkkaat vedet houkuttelevat äärelleen. Simojärven alueesta suuri osa on mukana rantojensuojeluohjelmassa, jonka mukaan maamme arvokkaimmat rannat säilytetään rakentamattomina. Soppanan alue kuuluu vanhojen metsien suojeluohjelmaan. Simojärven ja Soppanan alueista huomattava osa kuuluu myös Natura 2000 -alueverkostoon.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/simojarvijasoppana.

Asiakaspalvelu

Pilke-talon asiakaspalvelupiste
0206 39 7820
pilke(at)metsa.fi

Metsähallituksen valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 0206 39 4020

Retkikartta.fi: Simojärvi ja Soppana