Simojärven ja Soppanan alueet

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Neljä kajakkimelojaa tyynellä järvellä melomassa kohti järven selkää. Unelmatyyni melontakeli Simojärvellä. Kuva: Olli Vainio

Etelä-Lappi
Ranua, Posio
Simojärvi 63,7 km², Soppana 11 km², Natura 2000 -alueet (1998)

Simojärven ja Soppanan alueet ovat upeita retkikohteita vesiretkeilystä ja patikoinnista pitäville ihmisille. Myös talvella alueet tarjoavat oivat mahdollisuudet luonnossa virkistäytymiseen, niin retkeillen kuin kalastaen. Alueen vanhoissa metsissä on retkeilijän helppo kulkea ja nauttia vaihtelevista maisemista. Simojärven ja Soppanan alueet sopivat hyvin lyhyeen päiväretkeilyyn. Retkeilyreitit ovat helppokulkuisia ja soveltuvat myös useamman päivän mittaisiin vaelluksiin.

Simojärvi on Suomen 50. suurin järvi, jonka kirkkaat vedet houkuttelevat äärelleen. Simojärven alueesta suuri osa on mukana rantojensuojeluohjelmassa, jonka mukaan maamme arvokkaimmat rannat säilytetään rakentamattomina. Soppanan alue kuuluu vanhojen metsien suojeluohjelmaan. Simojärven ja Soppanan alueista huomattava osa kuuluu myös Natura 2000 -alueverkostoon.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/simojarvijasoppana

Asiakaspalvelu

Pilke-talon asiakaspalvelupiste
0206 39 7820
pilke(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Simojärvi-Soppanan kartan Retkikartta.fi:ssä.