Kaihuanvaara ja Kivalot

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
Hirsinen laavu, jonka sivuseinustalla on matala puupino. Laavu on lammen rannassa ja sen aukko on lammelle päin. Edessä on tulipaikka, jota kiertää hirsipenkit. metsässä kolme ihmistä etenee jonossa sauvat kädessään. Aurinko valaisee puiden latvoja ja puut ovat raskaasti lumen peitossa.

Etelä Lappi
Rovaniemi
Pinta-ala 83 km²

Kaihuanvaaran ja Kivaloiden alueet ovat helposti saavutettavia päiväretkikohteita. Alueiden vaarat ovat merkittäviä elementtejä Kemijokivarren maisemassa. Vaaroilta avautuu hienoja näkymiä jokivarteen ja lähiseutuihin.

Kaihuanvaarassa on erämaan tuntua ja vanhoissa lakimetsissä voi retkeillä rauhassa. Kaihuanvaaran monipuoliset reitit tarjoavat hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja vaaran ympäri kulkeva rengastie sopii erinomaisesti pyöräilyyn.

Kaihuanvaaran ja Kivaloiden alueet ja retkeilyreitit rakenteineen siirtyivät Metsähallituksen hallintaan vuoden 2008 alussa. Alueet ovat tulleet tunnetuiksi Metsäntutkimuslaitoksen tutkimusmetsiä. Kivalon alueella tutkimustoiminta jatkuu edelleen.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kaihuanvaarajakivalot