Tiedekeskus Pilke

Kaksi suurta rakennusta joen rannalla keskikesän yöttömässä yössä. Rakennusten seinäilä lukee Pilke ja Arktikum. Kuva: Flatlight Creative House

Rovaniemellä Ounasjoen rannalla sijaitseva Pilke-talo on puurakenteinen Metsähallituksen, Luonnonvarakeskuksen ja Suomen Metsäkeskuksen toimitalo, jossa sijaitsevat Pilke Info, Tiedekeskus Pilke, Pilke Shop, sekä toimistotiloja. Tiedekeskus Pilke on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille. Pilke Infosta saat tietoa kaikista Metsähallituksen palveluista – eräluvista retkeilyneuvontaan. 

Aukioloajat vuonna 2024

Tiedekeskus Pilke:

1.–7.1.2024
ma 9–16, ti–pe 9–18, la–su 10–16

8.1.–30.11.2024
ti–pe 9–18, la–su 10–16 (suljettu maanantaisin)

1.–31.12.2024
ma 9–16, ti–pe 9–18, la–su 10–16

Pilke Info ja Pilke Shop:

ma 8–16
ti-pe 8–18
la-su 10–16

Poikkeukselliset aukioloajat:

Pilke-talo on suljettu 2. Pääsiäispäivänä 1.4. ja jouluaattona 24.12.
Varmista poikkeukselliset aukioloajat Pilkkeen verkkosivuilta (tiedekeskus-pilke.fi).

Oikeudet muutoksiin pidetään.

Ihmisiä kulkemassa portaissa. Ylhäältä katsottuna näyttelytila, jossa on paljon ihmisiä tutkimassa näyttelykohteita. Kuva: Kota Collective

Yhteystiedot

Osoite: Ounasjoentie 6, 96200 Rovaniemi
Puhelin: 0206 39 7820 (0,00€/min + pvm/mpm)
Sähköposti: pilke(at)metsa.fi

Sijainti: Ounasjoentie 6, Rovaniemi. Lue lisää.

Vieraile: Tiedekeskus Pilkkeessä ja Pilke Shopissa. Tiedekeskuksen pääsylippujen hinnat ja aukioloajat löydät Tiedekeskus Pilkkeen sivuilta (tiedekeskus-pilke.fi).

Tekemistä ja näkemistä: Pilke-talo on upea näytös taidokkaasta suomalaisesta puurakentamisesta. Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilkkeen tapahtumat löydät tapahtumakalenterista (tiedekeskus-pilke.fi).

Soveltuvuus: Sopii kaikenikäisille metsästä ja metsäsuhteesta kiinnostuneille. Loistava koko perheen käyntikohde. Soveltuu päiväkoti- ja koululaisryhmille, tyky-ryhmille sekä eläkeläisille. Esteetön kulku.

Palvelut: Tiedekeskus Pilkkeen asiakaspalvelu, Pilke Shop, Metsähallituksen lupapalvelut: hakkuutähde-, kalastus-, metsästys- ja uraluvat, retkeilyneuvonta, langaton verkko. Tutustu Metsähallituksen palveluihin ja Pilke Shopiin (tiedekeskus-pilke.fi).

Tiedekeskus Pilkkeen ja Pilke Infon toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pilke