Auttikönkään sijainti SuomessaEtelä-Lappi
Rovaniemi (www.rovaniemi.fi)
Pinta-ala 3,8 km2, perustettu vuonna 1955 aarnialueeksi.

Yksi Suomen upeimmista putouksista ja taigametsän rauhaa. Auttikönkään hieno päiväretkikohde on vain vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä.

Jo ajomatka pitkin kaunista Kemijokivartta kohti Auttiköngästä on elämys. Auttikönkäällä kiertävä luontopolku vie yli yhden Suomen hienoimman putouksen, johdattaa pohjoisten aarniometsien rauhaan ja korkealle kalliolle näkötorniin, katsomaan kauas ikimetsien vihreyteen. Auttiköngäs on mainio retkikohde kaikkina vuodenaikoina.

Talvella Auttikönkäälle voi suunnata vaikkapa lumikenkäilemaan, kesällä voi retken päätteeksi nauttia kupin kuumaa pirttikahvilan tunnelmassa. Kahvio palvelee päivittäin toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun, muina aikoina tilauksesta. Jos sinulla ei ole omia lumikenkiä, voit kysyä niitä vuokralle Rovaniemen matkailuyrittäjiltä.

Syksyllä ruskan värit hehkuvat kalliolaen näkötornista ja keväällä sirkuttavat sadat linnut.
Auttikönkäällä voit tutustua myös vanhaan uittokulttuuriin. Jylhien kallioiden väliin syöksyvässä putouksessa on vanha uittoränni ja pirttikahvilan viereisessä rakennuksessa on pieni uittonäyttely.

3,5 kilometrin selkeästi viitoitettu luontopolku on erinomainen vaikkapa perheen kanssa kierrettäväksi. Välillä voi pysähtyä Auttijoen rannan laavulle makkaranpaistoon.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/auttikongas.

Asiakaspalvelu

Tiedekeskus Pilke
Puh.0206 39 7820
pilke(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Auttikönkäälle

Katso ohje: autolla Auttikönkäälle

Ajankohtaista Auttikönkäällä

Yhteistyötahojen palvelut Auttikönkäällä

Retkikartta.fi: Auttiköngäs

Self-guided Tour: "Accessible Wilderness"

Pdf-tiedosto 0,8 Mt (julkaisut.metsa.fi)