Etelä-Lappi
Rovaniemi
Pinta-ala 3,8 km2, perustettu vuonna 1955 aarnialueeksi.

Yksi Suomen upeimmista putouksista ja taigametsän rauhaa. Auttikönkään hieno päiväretkikohde on vain vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä.

Jo ajomatka pitkin kaunista Kemijokivartta kohti Auttiköngästä on elämys. Auttikönkäällä kiertävä luontopolku vie yli yhden Suomen hienoimman putouksen, johdattaa pohjoisten aarniometsien rauhaan ja korkealle kalliolle näkötorniin, katsomaan kauas ikimetsien vihreyteen. Auttiköngäs on mainio retkikohde kaikkina vuodenaikoina.

Tie päätieltä Auttikönkäälle on 1,2 km pitkä ja se aurataan talvella. Auttikönkään suosittu luontopolku on myös talvella kuljettavissa jalkaisin. Huomioithan, että etenkin portaat ja mäet voivat olla erittäin liukkaat. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Auttikönkään pirttikahvila on auki ympärivuoden. Talvikaudella 1.1.2023 -14.5.2023 kahvila palvelee ke-su klo 11-17 ja tilauksesta. Kesäkaudella 15.5.2023-31.10.2023 kahvila on auki päivittäin klo 11-17.

Syksyllä ruskan värit hehkuvat kalliolaen näkötornista ja keväällä sirkuttavat sadat linnut.

Auttikönkäällä voit tutustua myös vanhaan uittokulttuuriin. Jylhien kallioiden väliin syöksyvässä putouksessa on vanha uittoränni ja pirttikahvilan viereisessä rakennuksessa on pieni uittonäyttely.

3,6 kilometrin selkeästi viitoitettu luontopolku on erinomainen vaikkapa perheen kanssa kierrettäväksi. Välillä voi pysähtyä Auttijoen rannan laavulle makkaranpaistoon.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/auttikongas

Asiakaspalvelu

Tiedekeskus Pilke
Puh. 0206 39 7820 (0,00€/min + pvm/mpm)
pilke(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Auttikönkään kartta Retkikartta.fi:ssä.