Korouoman rotkolaakso

28.10.2021
Koron korsuun, Piippukotaan ja Kaivoslammen kotaan tehdyissä kuntokartoituksissa ne todettiin huonokuntoisiksi. Vuokratuvat eivät ole käytössä eivätkä varattavissa.
Retkeilijä istuu selkä jääputouksen päin lumisessa rinteessä.

Korouoma on noin 30 kilometriä pitkä luode-kaakkosuuntainen laakso. Se on osa satoja miljoonia vuosia vanhaa kallioperän ruhjevyöhykettä. Voit vaeltaa, hiihtää tai lumikenkäillä halki koko kanjoninlaakson tai pysytellä 5 kilometrin pituisella Koronjää-reitillä, jonka varrelle kohoaa kanjonin kolme suurinta jääputousta. Uusi 5 kilometrin mittainen päiväreitti Piippukallion pihaus vie viidelle näköalapaikalle.

#korouoma #korouomanrotkolaakso

Korouoman rotkolaakso - jääputousten paratiisi

Korouoman sijainti SuomessaSijainti: Etelä-Lappi, Posio. Tutustu Korouoman karttaan.

Saapuminen: Autolla ja linja-autolla. Lue lisää Korouoman kulkuyhteyksistä.

Tekemistä: Patikointi, lintujen tarkkailu, jääkiipeily, näköalojen katselu. Tutustu Korouoman aktiviteetteihin. 

Näkemistä: Korouoman alue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkeilyyn, luonnon tarkkailuun, kalastukseen ja luonnon käytön kulttuurihistoriaan tutustumiseen. Ruhjelaakso, jääputoukset talvella, joet, niityt, linnut. Lue lisää Korouoman luonnosta

Soveltuvuus: Sopii hyväkuntoisille ympäri vuoden, kesäisin patikointia harrastaneille, myös perheille.

Palvelut: Autiotupa, päivätupa, vuokrakämppä, laavuja sekä tulentekopaikkoja. Tutustu Korouoman palveluihin.

Reitit: Kaksi päiväretkeilyyn sopivaa 5 kilometrin pituista reittiä - Koronjää ja Piippukallion pihaus - sekä alueen läpi kulkeva noin 20 kilometriä pitkä vaellusreitti. Lue lisää Korouoman reiteistä.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite luontoon.fi/korouoma

""

Suunnittelija Pekka Veteläinen on kulkenut Korouomalla vuosia ja hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Korouoman retkeilyreitit. Pekan kanssa podistelee päästäinen ja Sini Salmirinne. Kuuntele Korouoman podcast-jakso.