Ruostejärven virkistysalueen sijainti SuomessaEtelä-Suomi, Kanta-Häme
Tammela (www.tammela.fi)
Pinta-ala 0,78 km², perustettu 1992

Ruostejärven virkistysalueella retkeilijä pääsee nauttimaan luonnonrauhasta. Asutusta alueella ei juuri ole, mutta Hämeen luontokeskus ja läheinen urheiluopisto tarjoavat monipuolisia palveluitaan. Alue on hyvä päiväretkikohde, ja retkeä voi venyttää useammalle päivälle poikkeamalla yhdysreittien kautta vaikka Liesjärven kansallispuistoon tai Ilvesreitille.

Virkistysalue sijoittuu Hämeen Härkätien varteen Ruostejärven ja Leppilammen ympäristöön. Ympäröivä metsäluonto ja kauniit järvimaisemat tarjoavat nautintoja kaikille aisteille. Silmä lepää katsellessa kimmeltävää järvenselkää, honkien humina ja lintujen konsertti hellii korvia ja loppukesästä suun saa siniseksi pysähtymällä mustikkakankaan laidalle.

Alueen reitit ovat helppokulkuisia, ja kulkevat pääosin melko tasaisessa maastossa muutamaa mäkeä lukuun ottamatta. Reitit mutkittelevat rantoja pitkin ja metsän siimeksessä, ja halutessaan pääsee kokeilemaan salmen ylitystä lossilla. Taukopaikkoja on tiheään ja opasteet ovat selkeät. Vaihtoehtoina on myös luontopolkuja eri teemoilla.

Ruostejärvi tunnetaan erityisen kirkasvetisenä ja hiekkapohjaisena järvenä, ja sen rannat ovatkin kesäisin erittäin suosittuja uimareiden keskuudessa. Alue ei vaivu talvellakaan uneen, vaan talvella voi hiidellä järven jäällä tai vuokrata lähialueelta lumikengät, ja poiketa luontokeskukseen sen avoinna ollessa.

Ruostejärven virkistysalue sijaitsee Hämeen järviylängöllä

Hämeen järviylänkö on erämainen luonnonhelmi keskellä Hämettä ja verrattain lähellä Suomen vilkkaimpia kaupunkikeskuksia. Hämeen järviylänkö tarjoaa kohteen monipuolisille luontoaktiviteeteille - tutustu muihin järviylängön kohteisiin:

Aluetta hoitaa: Ruostejärven virkistysalueen hoitokunta, 03-41411 (Forssan kaupunki, Turuntie 18, PL 62, 30101 Forssa).
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/ruostejarvi.

Asiakaspalvelu

Metsähallitus 
Puh. 0206 39 4630 ti - pe klo 10 - 14
Sähköposti: hame(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Ruostejärvelle

Katso ohje: autolla Ruostejärvelle

Yhteistyötahojen palvelut Ruostejärven virkistysalueella

Esteettömät palvelut Ruostejärvellä

Retkikartta.fi: Ruostejärvi