Vehoniemenharju

4.2.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Ruskaisen metsän ympäröimä tyyni järvimaisema. Niemenkärjessä punainen saunamökki. Polveileva metsämaisema jatkuu horisontin usvaan.

Vehoniemenharjun sijainti SuomessaLänsi-Suomi, Pirkanmaa, Kangasala
Pinta-ala 78 ha, Punamultalukko 25 ha


Vehoniemenharju on kahden suurjärven, Roineen ja Längelmä-veden väliin sijoittuva harjujakso, "Mä oksalla ylimmällä" -laulun kotipaikka. Vehoniemen alue on pääosin havupuuvaltaista harjumetsää. Metsätyyppien kirjo ulottuu kuivista puolukkatyypin metsistä aina lehtoihin saakka. Alueella on Suomen suurimpiin kuuluva suppakuoppa, Punamultalukko, joka sijaitsee noin 3 kilometriä Vehoniemenharjulta etelään. Harjun laella on vanha maantie, näkötorni ja automuseo.

Vehoniemenharju on yhdessä pohjoispuolella sijaitsevan Keisarinharjun kanssa valtakunnallisesti arvokas harjualue. Vehoniemi on metsäalueena monipuolinen ja sisältää myös luonnonmetsän piirteitä. Vehoniemenharju on oivallinen päiväretkikohde.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/vehoniemenharju

Asiakaspalvelu

Metsähallitus
Puh: 0206 39 5270 ma - pe klo 9 - 15
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Vehoniemenharjun kartan Retkikartta.fi:ssä.