Pääjärven virkistysalueen sijainti SuomessaEtelä-Suomi, Kanta-Häme
Loppi (www.loppi.fi), Hämeenlinna (www.hameenlinna.fi)
Pinta-ala 0,2 km², perustettu 1991

Pääjärven virkistysalueella retkeilijä pääsee kokemaan todellista luonnonrauhaa, sillä asutusta lähiseuduilla on hyvin harvakseltaan. Pääjärvi onkin rauhallinen päiväretkikohde, joka soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille. Monimuotoinen luonto ja vaihteleva maasto tarjoavat hyvät mahdollisuudet luontoon tutustumiseen. Lisäksi alueen selkeästi merkityt reitit ja useat taukopaikat helpottavat luonnossa liikkumista. Pidempää retkeä haluavat voivat jatkaa Hämeen Ilvesreitille.

Alue liittyy laajempaan noin 70 hehtaarin harjualueeseen, jolla on yli neljä kilometriä hiekkapohjaista luonnonrantaa ja hienoja harjuselänteitä. Reitit kiipeilevät harjuja ylös ja alas, mutta korkeuseroista huolimatta ne ovat suhteellisen helppokulkuisia. Maisema vaihtuu pidemmän reitin varrella mäntykankaasta koivikon kautta tiheään kuusikkoon, ja lähes koko matkan puiden välistä kimmeltää sininen järven selkä. Myös pienet metsälammet ja suonsilmäkkeet pilkistelevät metsän siimeksessä.

Tarkkasilmäinen retkeilijä voi tavata alueella useita vesilintuja kurjesta kaakkuriin, ja Kynnysniemen alueella elää myös harvinainen ja arka asukki - liito-orava.

Pääjärven virkistysalue sijaitsee Hämeen järviylängöllä

Hämeen järviylänkö on erämainen luonnonhelmi keskellä Hämettä ja verrattain lähellä Suomen vilkkaimpia kaupunkikeskuksia. Hämeen järviylänkö tarjoaa kohteen monipuolisille luontoaktiviteeteille - tutustu muihin järviylängön kohteisiin:

Aluetta hoitaa: Pääjärven virkistysalueen hoitokunta (www.hameenvirkistysalueyhdistys.fi).
Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/paajarvi.

Asiakaspalvelu

Metsähallitus  
Puh. 0206 39 4630 ti - pe klo 10 - 14
Sähköposti: hame(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Pääjärvelle

Katso ohje: autolla Pääjärvelle

Retkikartta.fi: Pääjärvi