Järvisen aihkikko

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.
Vanha hirsimökki metsässä. Suojeltu Marasen kämppä Järvisen Aihkikossa. Kuva: Pia Jaakola.

Etelä-Lappi
Rovaniemi
Pinta-ala 3,1 km², perustettu 1999

Järvisen aihkikon vanhat aihkimännyt ja kelot antavat viitteitä siitä, millaisia seudun metsät olivat entisaikaan. Kohde soveltuu lyhyehkön retken tekemiseen, jolla voi tutustua alueen luontoon ja historiaan. Järvisen aihkikko on suojelumetsä eli alue, jolla voidaan tehdä ainoastaan ennallistamis- ja luonnonhoitotoimenpiteitä.

Järvisen aihkikko on saanut nimensä eräkirjailija A.E. Järvisen (1891 - 1963) mukaan. Aarnialueen siimeksessä sijaitsee entisöity kämppä, jossa A.E. Järvinen yksin ja ystävineen vietti paljon vapaa-aikaa. Järvisen aihkikossa voi aistia erämaisen tunnelman, joka innoitti aikoinaan myös A.E. Järvistä, kun hän kirjoitti eräaiheisia kirjoja ja maalasi akvarelleja.

Järvisen aihkikko kuuluu nykyään Rovajärven ampuma-alueeseen, joten tutustu alueen ohjeisiin ja sääntöihin ennen alueella vierailua.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/jarvisenaihkikko

Asiakaspalvelu

Pilke-talon asiakaspalvelu
Puh. 0206 39 7820
pilke(at)metsa.fi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Järvisen Aihkikon kartta Retkikartta.fi:ssä.