Siikalahden luonnonsuojelualue

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Puinen käyntisilta kulkee läpi kellastuneen ruovikon. Taustalla näkyvä metsä on ruskan sävyissä.

Etelä-Suomi, Etelä-Karjala, Parikkala

Pinta-ala 445 ha

Siikalahden sijainti Suomessa.

Kaulushaikaran salaperäinen puhaltelu ja yölaulajien korvia huumaava konsertti ovat mieleen jääviä elämyksiä, jotka voi kokea Siikalahdella. Itä-Suomen ylittävä lintujen muuttoreitti tuo Siikalahdelle vipinää huhtikuulta marraskuulle. Vuoden aikana Siikalahdella retkeillessä voi havaita lähes 200 lintulajia. Yhden päivän aikana voi havaita yli 100 lajia.

Siikalahti on Simpelejärven itäosan umpeenkasvava lahti. Poikkeuksellisen monimuotoisen pesimä- ja muuttolinnustonsa ansiosta Siikalahti on Sisä-Suomen arvokkain lintukosteikko. Merialueet mukaan lukien se on maamme kolmanneksi paras lintuvesi. Maan lintujärvistä Siikalahti on paras.

Siikalahti on merkittävä lintukosteikko myös kansainvälisesti. Siikalahden aluetta on kunnostettu EU:n Luonto Life -rahaston tukemana vuosina 2001 - 2003. Hankkeen tavoitteena oli umpeenkasvun hidastaminen ja alueen luonnon monimuotoisuuden lisääminen.

Self-guided Tour: "Blue Finland"


Pdf, 2,1 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/siikalahti

Asiakaspalvelu

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929
saimaa(at)metsa.fi

Metsähallituksen valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 0206 39 4020

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Siikalahden kartan Retkikartta.fi:ssä