Siikalahden luonnonsuojelualue

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Kosteikolle on satanut ohut lumikerros. Vesialue ei ole vielä jäätynyt.

Siikalahden sijainti Suomessa.Etelä-Suomi, Etelä-Karjala, Parikkala

Pinta-ala 445 ha, perustettu 2020

Kaulushaikaran salaperäinen puhaltelu ja yölaulajien korvia huumaava konsertti ovat mieleen jääviä elämyksiä, jotka voi kokea Siikalahdella. Itä-Suomen ylittävä lintujen muuttoreitti tuo Siikalahdelle vipinää huhtikuulta marraskuulle. Vuoden aikana Siikalahdella retkeillessä voi havaita lähes 200 lintulajia. Yhden päivän aikana voi havaita yli 100 lajia.

Siikalahti on Simpelejärven itäosan umpeenkasvava lahti. Poikkeuksellisen monimuotoisen pesimä- ja muuttolinnustonsa ansiosta Siikalahti on Sisä-Suomen arvokkain lintukosteikko. Merialueet mukaan lukien se on maamme kolmanneksi paras lintuvesi. Maan lintujärvistä Siikalahti on paras.

Siikalahti on merkittävä lintukosteikko myös kansainvälisesti. Siikalahden aluetta on kunnostettu EU:n Luonto Life -rahaston tukemana vuosina 2001 - 2003. Hankkeen tavoitteena oli umpeenkasvun hidastaminen ja alueen luonnon monimuotoisuuden lisääminen.

Self-guided Tour: "Blue Finland"


Pdf, 2,1 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/siikalahti

Asiakaspalvelu

Saimaan luontokeskus Riihisaari
Puh. 0206 39 5929
saimaa(at)metsa.fi

 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Siikalahden kartan Retkikartta.fi:ssä